…καιρός να απολαύσουμε και την ξεχωριστή μαρμελάδα ντομάτας, πάνω σε παγωτό, πανακότα ή γιαούρτι, σε φρυγανιά ή ζεστό ψωμί με βούτυρο, σε τσιζ κέικ, φανταστική με τυριά ιδιαίτερα μαλακά και δίνει απίθανη γεύση στο σαγανάκι!…
Υλικά
1 κιλό ντοματίνια – πομοντόρο (αυτά που έχουν σχήμα οβάλ) αρκετά ώριμα. Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και ότι ντομάτες έχουμε
1 κιλό ζάχαρη
άρωμα βανίλια ή αρμπαρόριζα
1 κ.σ. χυμό λεμονιού
Εκτέλεση
Πλένουμε τα ντοματίνια καλά και τα ρίχνουμε σε βραστό νερό (τα ζεματάμε). Τα αφήνουμε για 1 λεπτό και μετά τα βάζουμε σε μια λεκάνη με κρύο νερό. Έτσι τα ξεφλουδίζουμε εύκολα και στη συνέχεια τα ανοίγουμε και βγάζουμε τους σπόρους σε ένα στραγγιστήρι το οποίο έχουμε τοποθετήσει σε μία λεκάνη για να συγκεντρώσουμε το χυμό τους.
Στη συνέχεια τα ψιλοκόβουμε ή τα αλέθουμε στο μίξερ (όχι πολύ για να υπάρχουν και μερικά κομματάκια). Τα βάζουμε σε κατσαρόλα, προσθέτουμε το χυμό τους, και τη ζάχαρη. Μόλις αρχίσουν να βράζουν χαμηλώνουμε τη φωτιά και ανακατεύουμε συνέχεια με προσοχή γιατί όπως βράζει η μαρμελάδα πιτσιλάει.
Ρίχνουμε τη βανίλια ή την αρμπαρόριζα για άρωμα και στο τέλος μόλις αρχίσει να δένει προσθέτουμε το χυμό λεμονιού. Όταν είναι έτοιμη κλείνουμε τη φωτιά και ζεστή όπως είναι, τη μοιράζουμε σε αποστειρωμένα βάζα.
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου