Υλικά:
3 φλυντζάνια σιμιγδάλι χοντρό
1 φλυντζάνι αμύγδαλα χοντροαλεσμένα η καρύδια
1 κουταλάκι κανέλλα
1 Βανίλια
2 κουταλακια μπεικιν παουτερ
4 αυγά
1 φλυντζανι ζάχαρη
1 φλυντζανι σπορελαιο
1 φλυντζανι γάλα
Λίγο κονιάκ
Για το σιρόπι
1 1/2 φλυντζανια ζάχαρη
2 1/2 φλυντζανια νερό
1 ξυλάκι κανέλα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Αφήνουμε το σιρόπι στην φωτιά για 8′ το αποσύρουμε και το αφήνουμε να κρυώσει
Σε ένα μπωλ βάζουμε το σιμιγδάλι , κανέλα, αμυγδαλα , μπεικιν παουτερ και ανακατεύουμε
Στο μίξερ κτυπαμε τά αυγά πολύ καλά προσθέτουμε την ζάχαρη το σπορελαιο και το μισό μείγμα από το σιμιγδάλι προσθέτουμε το γάλα , κονιάκ και το υπόλοιπο σιμιγδάλι το βάζουμε σε αλαδωτο pyrex και το ψήνουμε στους 170′ για 45′
Το βγάζουμε από το φούρνο καί τό κόβουμε αμέσως ζεστό βάζουμε κουταλιές κουταλιές κρύο σιρόπι πρώτα στις ακριες και μετά στη μέσο και τέλος πασπαλίζουμαι με αμυγδαλοψιχα
Η Συνταγή είναι από κ. Andriana Antoniou – “Μαγειρικές Ανησυχίες (George Chatzigiatroudakis)”.
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου