Amfipoli News: Χρυσόστομος Μαυροθαλασσίτης: Πιστεύω ότι γεννήθηκε ένα νέο σύνδρομο, το σύνδρομο της μάσκας

Δευτέρα 5 Οκτωβρίου 2020

Χρυσόστομος Μαυροθαλασσίτης: Πιστεύω ότι γεννήθηκε ένα νέο σύνδρομο, το σύνδρομο της μάσκας



Πιστεύω ότι γεννήθηκε ένα νέο σύνδρομο. Προέρχεται από το φόβο του να φοράς μάσκα. Μία τεράστια άκομψη υφασμάτινη μάσκα. Προσέξτε. Τα υφάσματα είναι ΥΔΡΟΦΙΛΑ, που σημαίνει ότι κρατούν νερό, άρα και μικρόβια και βέβαια ιούς. ΥΔΡΟΦΟΒΕΣ είναι μόνο οι χειρουργικές μάσκες. Αλλά και πάλι, δεν σημαίνει ότι θα τις φοράς από το πρωί μέχρι το βράδυ. Κάθε 2 ώρες θέλουν αλλαγή. Θα μου πείτε τώρα, ποιος έχει τόσα λεφτά ώστε να αλλάζει τόσο εύκολα τις μάσκες; Άλλο θέμα αυτό. Πάντως η βρώμικη μάσκα μου θυμίζει ένα σπάνιο σύνδρομο αυτό του βρώμικου ταμπόν στις γυναίκες, που παρουσίαζαν σηψαιμία και η αιτία ήταν ο αθρόος πολλαπλασιασμός των μικροβίων του κόλπου πάνω στο ταμπόν.

ΤΟ ΣΥΝΔΡΟΜΟ ΤΗΣ ΜΑΣΚΑΣ θα δημιουργήσει πρόβλημα στα παιδιά, που δεν έχουν καλή ρινική αναπνοή και αναπνέουν με το στόμα ανοιχτό. Νοτίζετε η μάσκα έρχεται σε επαφή με το στόμα του παιδιού και έτσι σε κάθε εισπνοή θα κάνει μεγαλύτερη εισπνευστική προσπάθεια, μιας και η μάσκα καθώς έχει υγρανθεί θα κολλά στο περιστόμιο. Τότε αρχίζει το σύνδρομο του πανικού, ο υπεραερισμός. Το παιδί αρχίζει να μην αισθάνεται καλά και περιγράφει ζάλη, βυθιότητα και λιποθυμική κατάσταση.

Πέφτει κάτω στο πάτωμα. Τι θα κάνετε; Το πρώτο πράγμα που ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ να γίνει και γρήγορα είναι να του αφαιρέσετε την μάσκα. Θα το έχετε ανάσκελα με τα ποδαράκια του ελαφρώς υπερυψωμένα και το κεφαλάκι του γυρισμένο στο πλάι. ΠΡΟΣΟΧΗ, ποτέ τα κολαψαρισμένα παιδιά δεν τα κρατάμε σε μισοκαθιστή ή όρθια θέση. Τα ξαπλώνουμε πάντα σε ύπτια θέση για όση ώρα χρειασθεί, μέχρι να συνέλθουν. Μην σας τρομάζει το χρώμα τους.

Στα ΕΠΕΙΓΟΝΤΑ, σε άρρωστους με δύσπνοια δεν τους φοράμε μάσκα. Φορούν μάσκα όλοι οι υγιείς, δηλ γιατροί, νοσηλευτικό προσωπικό αλλά όχι ο άρρωστος. Ο άρρωστος θέλει ΟΞΥΓΟΝΟ.

Βλέπω ανθρώπους μέσα στα αυτοκίνητα τους, να οδηγούν μόνοι τους φορώντας μάσκα. Το αυτοκίνητο δεν έχει ιούς. Δεν κινδυνεύει από εσάς , ούτε εσείς από αυτό. Βγάλτε την μάσκα. Aν έχετε παραπάνω κιλά και ροχαλίζετε το βράδυ την ώρα του ύπνου, δηλ κάνετε άπνοιες, τότε οδηγώντας με μάσκα κινδυνεύετε από ΝΑΡΚΟΛΗΨΙΑ. Τι σημαίνει αυτό; Την ώρα που οδηγάς, σου έρχεται υπνηλία και αποκοιμιέσαι πάνω στο τιμόνι.

ΕΠʾ ΟΥΔΕΝΙ βέβαια ΔΕΝ φοράμε μάσκα στο τρέξιμο, στο περπάτημα σε ανηφόρα, στο κολύμπι. Επίσης απαγορεύεται να σηκώνουμε βάρη φορώντας μάσκα.

Όταν επισκεπτόμαστε τον οδοντίατρο για κάποια μικροεπέμβαση, όπως μετά από μια φλεγμονή στη ρίζα ενός δοντιού και μας δίνει αντιβίωση, καλό είναι να μην φοράμε μάσκα για δύο μέρες, γιατί η μάσκα ευνοεί τον πολλαπλασιασμό των αναερόβιων μικροβίων.

Επίσης όταν δίνουμε ΑΙΜΑ δεν φοράμε μάσκα. Γιατί ενδέχεται να λιποθυμήσει ο αιμοδότης, είτε την ώρα της αιμοληψίας, είτε μετά. Βάλτε πλεξιγκλάς αριστερά δεξιά, αλλά όχι μάσκα.

Διαβάστε επίσης:



Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου