Υλικά
αλεύρι – 2.5 ποτήρια αλεύρι. (χωρητικότητα ποτηριού 200 ml)
μπεικιν παουντερ – 1 φακ.
αλάτι – 0,5 κουτ γλυκ.
γιαούρτι – 1 κουταλάκι του γλυκού.
λάδι – 0,5 κουτ σουπ.
Γέμιση
τυρί – 200 γραμμάρια τριμμένα
αυγά – 1 τεμ.
Για επικάλυψη
αυγά – 1 τεμ.
γιαούρτι – 1 κουταλάκι του γλυκού.
λάδι – 1 κουταλάκι του γλυκού.
Σουσάμι – για πασπάλισμα
Εκτέλεση
Σε ένα μπολ κοσκινίστε το αλεύρι, προσθέστε αλάτι, μπέικιν πάουντερ, γιαούρτι και λάδι, ανακατέψτε μέχρι να μαλακώσει.
Προσθέστε το υπόλοιπο αλεύρι σταδιακά και ζυμώστε μια πολύ μαλακή και ελαστική ζύμη.
Αφήστε τη ζύμη να ξεκουραστεί ενώ προετοιμάζετε τη γέμιση.
Ανακατέψτε το τριμμένο τυρί και το αυγό και ανακατέψτε μέχρι να μαλακώσουν.
Από τη ζύμη φτιάξτε 10 μπάλες, ανοίξτε κάθε μπάλα σε ένα λεπτό φύλλο και προσθέστε 1 κουταλάκι του γλυκού με την γέμιση, τσιμπήστε τις άκρες των φύλλων και σχηματίστε ξανά σε μπάλες.
Τακτοποιήστε τα μέσα σε ένα ταψί με χαρτί ψησίματος στρωμένο.
Χτυπάμε το αυγό με το γιαούρτι και το λάδι, απλώνουμε το μείγμα απο πάνω και πασπαλίζουμε με τους σπόρους που έχετε στη διάθεσή σας.
Τοποθετήστε το ταψί σε προθερμασμένο φούρνο 180 βαθμούς και ψήστε τα γεμιστά ψωμάκια για περίπου 20-25 λεπτά μέχρι να ροδίσουν.
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου