Υλικά:
500 γραμμάρια Φύλλα κρούστας πίτας
3 αυγά
μισό ποτήρι λάδι (ένα ποτήρι 200ml)
2 ποτήρια γιαουρτιού υγρού κεφίρ (400ml)
1 φλιτζάνι σιμιγδάλι (200 ml)
200 γραμμάρια τυριού φέτας ή ανθοτυρο
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι (λιγότερο εάν η φέτα είναι αλμύρη)
μισό σακουλάκι μπέικιν πάουντερ
3 αυγά
μισό ποτήρι λάδι (ένα ποτήρι 200ml)
2 ποτήρια γιαουρτιού υγρού κεφίρ (400ml)
1 φλιτζάνι σιμιγδάλι (200 ml)
200 γραμμάρια τυριού φέτας ή ανθοτυρο
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι (λιγότερο εάν η φέτα είναι αλμύρη)
μισό σακουλάκι μπέικιν πάουντερ
Γέμιση:
1 αυγό
1/2 ποτήρι γάλα
1/2 ποτήρι γιαούρτι
σουσάμι
1 αυγό
1/2 ποτήρι γάλα
1/2 ποτήρι γιαούρτι
σουσάμι
Εκτέλεση
Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάμε τα αυγά, προσθέτουμε το λάδι , γιαούρτι, και σιμιγδάλι και ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός.
Προσθέτουμε το τυρί, αλάτι ,μπεικιν και ανακατεύουμε με το σύρμα
Λαδώνουμε το ταψί μας. Στρώνουμε στην βάση 2 φύλλα και τα λαδώνουμε και ότι περισσεύει έξω από το ταψί το διπλώνουμε από πάνω.
Τα υπόλοιπα τα φύλλα τα κόβουμε σε λωρίδες
Προσθέτουμε το τυρί, αλάτι ,μπεικιν και ανακατεύουμε με το σύρμα
Λαδώνουμε το ταψί μας. Στρώνουμε στην βάση 2 φύλλα και τα λαδώνουμε και ότι περισσεύει έξω από το ταψί το διπλώνουμε από πάνω.
Τα υπόλοιπα τα φύλλα τα κόβουμε σε λωρίδες
και τα ρίχνουμε μέσα στο μείγμα γιαουρτιού με το σιμιγδάλι και τα πιέζουμε να εμποτιστούν μέσα στο μείγμα καλά.
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το γάλα το γιαούρτι και το αυγό και φτιάχνουμε ένα υγρό μείγμα.
Κόβουμε την πίτα σε κομμάτια και την περιχύνουμε με το υγρό μείγμα.
Κόβουμε την πίτα σε κομμάτια και την περιχύνουμε με το υγρό μείγμα.
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου