Υλικά
1 ποτήρι ζεστό γάλα
1 ποτήρι ζεστό νερό
1 συσκευασία ξηρής μαγιάς
1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη
1 ποτήρι λάδι
1 ασπράδι αυγού
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
5 φλιτζάνια αλεύρι
100 γραμμάρια τριμμένο τσένταρ
50 γρ. τυρί φέτα
3-4 κλαδάκια άνηθου
Κρόκο αυγού και παπαρουνόσπορο
Εκτέλεση
Ξεκινάμε την συνταγή για το τυρόψωμο, παίρνοντας ένα μπολ και ρίχνουμε μέσα 1 ποτήρι χλιαρό γάλα,1 ποτήρι ζεστό νερό, τη μαγιά και ανακατεύουμε καλά. Συνεχίζουμε, προσθέτοντας 1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη,1 ποτήρι νερού λάδι,1 ασπράδι αυγού και 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι. Τα αναμειγνύουμε καλά μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα. Στο τέλος, προσθέτουμε σταδιακά 5 φλιτζάνια αλεύρι και ζυμώνουμε μέχρι να γίνει μία μαλακή ζύμη.
Στην συνέχεια, προσθέτουμε 100 γρ. τσένταρ, 50 γρ. φέτα και ψιλοκομμένα κλαδάκια άνηθου. Τα ανακατεύουμε καλά, μέχρι να γίνουν ένα με τη ζύμη!
Έπειτα, σκεπάζουμε τη ζύμη με μία μαγειρική μεμβράνη και αφήνουμε να φουσκώσει για λίγη ώρα.
Συνεχίζουμε και στρώνουμε ένα λαδόχαρτο σε ταψάκι και αφού βρέξουμε τα χέρια μας στρώνουμε καλά τη ζύμη, να πάει σε όλη την επιφάνεια. Κόβουμε τη πίτα σαν μπακλαβά. Σκεπάζουμε και αφήνουμε πάλι να φουσκώσει.
Αλείφουμε με κρόκο αυγού και ρίχνουμε παπαρουνόσπορο σε κάθε κομμάτι.
Τέλος, ψήνουμε στους 200 βαθμούς Κελσίου, μέχρι να ροδίσει η πίτα.
Δες την συνταγή για το τυρόψωμο στο βίντεο εδώ.
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου