Amfipoli News: Κοτόπουλο σε σάλτσα Κρασιού…πολύ ζουμερό

Κυριακή 18 Οκτωβρίου 2020

Κοτόπουλο σε σάλτσα Κρασιού…πολύ ζουμερό



ΥΛΙΚΑ

1kgr στήθος κοτόπουλου χωρίς κόκαλα και δέρμα
3/4 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
6 κουταλιές της σούπας βούτυρο, χωρισμένο
1 κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένο φρέσκο ​​φασκόμηλο
1 φλιτζάνι ξηρό κρασί
1 φλιτζάνι ζωμό κοτόπουλου ή νερό
220γρ μανιτάρια σε φέτες,
φρέσκα φύλλα φασκόμηλου, για γαρνιτούρα

ΟΔΗΓΙΕΣ

Πασπαλίζουμε το κοτόπουλο με αλάτι και πιπέρι. Περάστε το κοτόπουλο από το αλεύρι. Τιναξτε να αφαιρέστε την περίσσεια.
Σε ένα μεγάλο τηγάνι, λιώστε 3 κουταλιές της σούπας βούτυρο σε μέτρια-υψηλή φωτιά. Προσθέστε το ψιλοκομμένο φασκόμηλο και σοτάρετε 1 λεπτό. Προσθέστε το μισό κοτόπουλο. Σοτάρετε μέχρι να ροδίσει και να μαγειρευτεί, περίπου 3 λεπτά ανά πλευρά.


Μεταφέρετε το κοτόπουλο σε μια πιατέλα. Επαναλάβετε το ίδιο με το υπόλοιπο βούτυρο και το κοτόπουλο.
Σκεπάστε την πιατέλα με αλουμινόχαρτο για να διατηρήσετε το κοτόπουλο ζεστό.
Προσθέστε το ξηρό και το ζωμό στο τηγάνι αφήστε το να βράσει, ξύνοντας τυχόν κομμάτια. Προσθέστε τα μανιτάρια. Βράζουμε μέχρι να μειωθεί η σάλτσα σε 1/2 φλιτζάνι, περίπου 10 λεπτά.

Αλατοπιπερώστε.
Μέ ένα κουτάλι ρίξτε την σάλτσα πάνω από το κοτόπουλο. Γαρνίρετε με φρέσκα φύλλα φασκόμηλου.
Σερβίριτε με ρύζι, Μακαρόνια ή και πατάτες φούρνου.

ΠΗΓΗ: recipegirl.com

Διαβάστε επίσης:



Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου