Τραγανά onion rings απολαυστικά και πανεύκολα ένα σνακ -μεζές που θα τρελάνει κόσμο. Άλλωστε δεν είναι τυχαία,ένα από τα πιο γνωστά εδέσματα σε πολλές χώρες. Τα onion rings τρώγονται ζεστά και τραγανά και είναι πραγματική λιχουδιά. Οικονομική και πανεύκολη συνταγή για τηγανητά κρεμμύδια με κουρκούτι μπίρας.
Εκτέλεση
Για τα κλασικά onion rings (τηγανιτά κρεμμύδια πανέ), διαλέγουμε κρεμμύδια στρογγυλά μεγάλα.
Τα καθαρίζουμε και τα κόβουμε σε φέτες οριζόντιες, δαχτυλίδια, με πάχος περίπου λίγο μικρότερο από 1 εκατοστό.
Χωρίζουμε τα δαχτυλίδια κρεμμυδιών με τα δάχτυλα.
Τα απλώνουμε σε δίσκο και πασπαλίζουμε με αλάτι και ξύδι.
Ανακατεύουμε απαλά με τα δάχτυλα.
Πασπαλίζουμε με λίγο αλεύρι σαν να αχνίζουμε. Τα αφήνουμε στην άκρη.
Φτιάχνουμε το χυλό μπύρας τελευταία στιγμή.
Σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι, το κορν φλάουρ, τη ζάχαρη, το αλάτι και λίγο πιπέρι. Ανακατεύουμε με ένα κουτάλι.
Ρίχνουμε τη μπύρα ανακατεύοντας να πετύχουμε έναν αραιό χυλό. Δεν ανακατεύουμε πολύ το μείγμα γιατί όταν τηγανιστεί ο χυλός δεν θα είναι τραγανός.
Ζεσταίνουμε πλασωτέ κατσαρόλα ή βαθύ τηγάνι με μπόλικο λάδι για τηγάνισμα μέχρι να κάψει.
Με μία τσιμπίδα πιάνουμε ένα ένα τα onion rings και τα βουτάμε στο χυλό να ντυθούν καλά γύρω γύρω. Κουνάμε να φύγει ο περιττός χυλός από κάθε ροδέλα κρεμμυδιού και τα βουτάμε στο καυτό λάδι.
Τηγανίζουμε να ροδίσουν ολόγυρα.
Επαναλαμβάνουμε με τα υπόλοιπα onion rings.
Τηγανίζουμε για περίπου 3-4 λεπτά μέχρι να πάρουν σκούρο χρυσό χρώμα.
Με τρυπητή κουτάλα βγάζουμε από το λάδι τα onion rings σε δίσκο στρωμένο με απορροφητικό χαρτί κουζίνας μέχρι να στραγγίσει το περιττό λάδι.
Πασπαλίζουμε με λίγο αλάτι όσο είναι ζεστά. Τα σερβίρουμε ζεστά με ντιπ της αρεσκείας μας.
Για το ντιπ ανακατεύουμε όλα τα υλικά σε μπολ. Διατηρούμε στο ψυγείο μέχρι να σερβίρουμε.
Μυστικά για τέλεια τραγανά onion rings
Για τα τέλεια τραγανά onion rings, επιλέγουμε γλυκά κρεμμύδια και μεγάλα σε μέγεθος. Αφού τα κόψουμε και τα χωρίσουμε 1-1 δαχτυλίδι, πετάμε το κέντρο τους ή το χρησιμοποιούμε σε άλλη χρήση.
Ο χυλός πρέπει να γίνει τελευταία στιγμή.
Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αλεύρι που φουσκώνει μόνο του για πιο φουσκωτό αποτέλεσμα.
Στο χυλό χρησιμοποιήστε μια απαλή μπύρα. Οι έντονες μπύρες με πικρή επίγευση θα πικρίσουν το αποτέλεσμα.
Για να γίνουν τραγανά και τέλεια, δεν ανακατεύουμε πολύ ώρα το χυλό. Όσο ανακατεύουμε τόσο πιο μαστιχωτά θα γίνουν μετά το τηγάνισμα. Όταν χαθεί το αλεύρι στα υλικά, είναι έτοιμος ο χυλός. Σταματάμε το ανακάτεμα.
Τηγανίζουμε τα onion rings λίγα λίγα ώστε να μην πέφτει απότομα η θερμοκρασία του λαδιού.
Εναλλακτικά χρησιμοποιήστε ανθρακούχο νερό ή σόδα.
Αρωματίστε το χυλό με βότανα ή μπαχαρικά. Θυμάρι, ρίγανη, άνηθος ή πάπρικα, κάρυ, πιπέρι καγιέν, ταιριάζουν πολύ.
Τρώγονται ζεστά και συνοδεύουν τέλεια το τηγανητό ψάρι.
argiro.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου