Amfipoli News: Το καλύτερο ρολό με Nutella και σοκολάτα

Τετάρτη 14 Οκτωβρίου 2020

Το καλύτερο ρολό με Nutella και σοκολάτα


Ρολό με Nutella και σοκολάτα

Συστατικά:

Κίτρινο μείγμα:
– 3 αυγά
– πρέζα αλάτι
– 100 γραμμάρια ζάχαρης
– 3 κουταλιές της σούπας νερό
– 70 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
– 15 gr κόρν φλάουρ
– 2 κουταλάκια του γλυκού μπέικιν πάουντερ
– 1 κουταλάκι του γλυκού γεύση βανίλιας
Καφέ μείγμα:
– 3 αυγά
– πρέζα αλάτι
– 100 γραμμάρια ζάχαρης / 100 γραμμάρια ζάχαρης
– 3 κουταλιές της σούπας νερό / 3 κουταλιές της σούπας νερό
– 70 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
– 15 γρ. Κακάο
– 2 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
– 2 κουταλάκια του γλυκού ζάχαρη βανίλιας
– 5-6 κουταλιά της σούπας nutella
– 150 γραμμάρια μαύρης σοκολάτας
– 3 κουταλιές της σούπας φυτικό λάδι

Εκτέλεση

Κίτρινο μείγμα
Σε ένα μπολ ρίχνουμε τα ασπράδια των αυγών , αλάτι και χτυπάμε με μίξερ χειρός για 1 λεπτό.
Σταδιακά και ενώ χτυπάμε προσθέτουμε την ζάχαρη και χτυπάμε για 4-5 λεπτά και στην συνεχεία προσθέτουμε και τους κρόκους έναν-έναν. Ενώ συνεχίζουμε να χτυπάμε ρίχνουμε και το νερό.
Κοσκινίζουμε μέσα στο μείγμα το αλεύρι , το μπεικιν και ρίχνουμε την βανίλια ανακατεύουμε με μία μαρίζ και μετα κοσκινίζουμε και το κορν φλάουρ και ανακατεύουμε.
Αδειάζουμε το μείγμα σε ένα ταψί 34χ30 εκ στρωμένο με χαρτί ψησίματος και βάζουμε στο προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 8-10 λεπτά
Καφέ μείγμα
Εκτελούμε την ίδια διαδικασία με την διαφορά ότι με το αλεύρι κοσκινίζουμε και μέσα στο μείγμα και το κακάο.
Ρίχνουμε και την βανίλια ζάχαρης και ανακατεύουμε με την μαρίζ.
Ενώ το κίτρινο μείγμα είναι μισόψημένο το βγάζουμε από το φούρνο και απλώνουμε από πάνω το καφέ μείγμα και συνεχίζουμε να ψήνουμε για 8-10 λεπτά ακόμη.
Βγάζουμε τα ψημένα μείγματα από το φούρνο το γυρίζουμε ανάποδα πάνω σε ένα νέο χαρτί ψησίματος και αφαιρούμε το χαρτί ψησίματος με το οποίο ψήθηκε στο φούρνο.
Τυλίγουμε το ρολό με το νέο χαρτί ψησίματος μία φορά μετά το ανοίγουμε και απλώνουμε 5-6 κουταλιές νουτέλα και ξανατυλίγουμε με την βοήθεια του χαρτιού ψησίματος και πλέον παίρνουμε ένα ρολό.
Λιώστε την σοκολάτα σε ένα μπολάκι πάνω σε ζεστό νερό (μπεν μαρί) ρίξτε μέσα το λάδι και ανακατέψτε. Απλώστε την σοκολάτα πάνω στο ρολό
και μία σακούλα που έχετε κόψει ελάχιστα την άκρη κάντε τα σχέδια από πάνω.
Βάλε στο ψυγείο για 20 λεπτά βγάλτε και σερβίρετε
Δείτε το βίντεο:
Διαβάστε επίσης:



Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου