Amfipoli News: Τα ρομποτικά πόδια βοηθούν κτίριο 7.600 τόνων να μετακινηθεί σε νέα τοποθεσία

Τετάρτη 3 Αυγούστου 2022

Τα ρομποτικά πόδια βοηθούν κτίριο 7.600 τόνων να μετακινηθεί σε νέα τοποθεσία



Της Oksana Frolova

Κινέζοι μηχανικοί κατάφεραν να μετακινήσουν ένα σχολικό κτίριο βάρους 7.600 τόνων σε μια νέα τοποθεσία χρησιμοποιώντας 198 ρομποτικά πόδια, γράφει το Oddity Central .

Το δημοτικό σχολείο Lagena στη Σαγκάη χτίστηκε το 1935. Οι αρχές επρόκειτο να κατεδαφίσουν το παλιό κτίριο για να χτίσουν ένα νέο εμπορικό κέντρο στη θέση του. Ωστόσο, οι μηχανικοί πρόσφεραν μια πρωτότυπη λύση στο πρόβλημα, επιτρέποντας τόσο τη διατήρηση του παλιού ιστορικού κτιρίου όσο και την απελευθέρωση χώρου για την κατασκευή.

Η πρακτική της μετακίνησης κτιρίων στην Κίνα είναι πολύ συνηθισμένη. Συνήθως, ειδικές πλευρικές ράγες, εφαπτόμενες πλευρικές επιφάνειες και ράγες χρησιμοποιούνται για αυτό. Ωστόσο, το σχολικό κτίριο έχει ακανόνιστο, μη τυπικό σχήμα, το οποίο παρουσίαζε ένα σοβαρό πρόβλημα στη μεταφορά.

Έχοντας σταθμίσει όλες τις επιλογές, οι ειδικοί αποφάσισαν να χρησιμοποιήσουν ένα καινοτόμο σύστημα κίνησης που αποτελείται από 198 ρομποτικά πόδια – υδραυλικά στηρίγματα.

Σύμφωνα με τους μηχανικούς του έργου, τα ρομποτικά πόδια «μιμούνται τα ανθρώπινα πόδια». Το περπάτημα πάνω τους όχι μόνο φαίνεται πιο εντυπωσιακό από τις παραδοσιακές μεθόδους μεταφοράς, αλλά και εξοικονομεί 20% του χρόνου σε σύγκριση με την παλιά μέθοδο. Επιπλέον, τα πόδια βοήθησαν τους μηχανικούς να περιστρέψουν το κτίριο λίγο, περίπου 20 μοίρες.

Οι εργάτες ανύψωσαν το κτίριο, έδεσαν τα «πόδια» και αυτό «περπάτησε» σε ένα νέο μέρος. Σε 18 ημέρες, το ιστορικό κτίριο διένυσε 62 μέτρα. Η επιχείρηση μεταφοράς έληξε οριστικά στις 15 Οκτωβρίου. Τώρα πρόκειται να ανοίξουν ένα νέο πολιτιστικό κέντρο στον πρώην χώρο του σχολείου.

Είναι η πρώτη φορά στον κόσμο που χρησιμοποιήθηκαν ρομποτικά πόδια για τη μετακίνηση ενός ολόκληρου κτιρίου.

Αλλά στην Ινδονησία σκέφτονται: αν μετακομίσετε, πάρτε το σπίτι μαζί σας . Και ολόκληρο το χωριό το φέρνει στην αγκαλιά τους, χωρίς ρομπότ!

theepochtimes.gr

Διαβάστε επίσης:



Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου