Amfipoli News: ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΜΕ ΚΡΕΜΩΔΗ ΣΑΛΤΣΑ ΜΑΝΙΤΑΡΙΩΝ

Κυριακή 8 Νοεμβρίου 2020

ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΜΕ ΚΡΕΜΩΔΗ ΣΑΛΤΣΑ ΜΑΝΙΤΑΡΙΩΝ



Ένα πεντανόστιμο και γρήγορο πιάτο, που ιδανικά συνοδεύεται με πουρέ πατάτας, που ρουφάει τους λαχταριστούς χυμούς τους.

ΥΛΙΚΑ (4 ΜΕΡΙΔΕΣ)

3 κτσ ελαιόλαδο 1 κτσ βούτυρο

200 γρ. μανιτάρια μπάτον, ψιλοκομμένα

1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

2 σκελίδες σκόρδου, ψιλοκομμένες

1 γεμάτη κτσ αλεύρι

αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

600 γρ. μπούτια κοτόπουλου, χωρίς την πέτσα και το κόκαλο, κομμένα σε κομμάτια    .

100ml λευκό κρασί (προαιρετικά)

200ml ζωμός κοτόπουλου

1 κτσ φύλλα φασκόμηλου, ψιλοκομμένα

3 κτσ  διπλή κρέμα γάλακτος

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ζεστάνετε 1 κτσ ελαιόλαδο και το βούτυρο σε ένα βαθύ τηγάνι. Τηγανίστε τα μανιτάρια για 5 λεπτά, μέχρι να αρχίσουν να παίρνουν χρώμα. Προσθέστε το κρεμμύδι και μαγειρέψτε για 2-3 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει. Προσθέστε το σκόρδο, μαγειρέψτε για 1 λεπτό και μετά και μετά βγάλτε τα λαχανικά από το τηγάνι. Σκουπίστε την κατσαρόλα με χαρτί κουζίνας.

Ζεστάνετε τις υπόλοιπες  2 κτσ  λάδι στο τηγάνι. Αλατοπιπερώστε το αλεύρι. Ανακατέψτε το κοτόπουλο μέσα στο αλεύρι τονίζοντας την περιττή ποσότητα.  Τηγανίστε το κοτόπουλο για 8-10 λεπτά γυρίζοντας το, μέχρι να πάρει παντού χρώμα. Προσθέστε το κρασί (αν χρησιμοποιήσετε), τον ζωμό και το φασκόμηλο, και αφήστε το μείγμα να πάρει βράση.

Προσθέστε το μείγμα των μανιταριών και σιγοβράστε για 5 λεπτά ανακατεύοντας τακτικά, μέχρι να αρχίσει να μειώνεται η σάλτσα. Προσθέστε την κρέμα και μαγειρέψτε 2-3 λεπτά, μέχρι να μαγειρευτεί το κοτόπουλου και η σάλτσα να πήξει και να γίνει κρεμμώδης.

 panosplatritis.health

Διαβάστε επίσης:



Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου