Amfipoli News: Απολίθωμα γιγαντιαίου ερπετού ανακάλυψε μαθητής – Άνηκε σε ένα από μεγαλύτερα ζώα που έζησαν ποτέ

Τετάρτη 4 Νοεμβρίου 2020

Απολίθωμα γιγαντιαίου ερπετού ανακάλυψε μαθητής – Άνηκε σε ένα από μεγαλύτερα ζώα που έζησαν ποτέ



Τα απολιθωμένα λείψανα ενός από τα μεγαλύτερα προϊστορικά ζώα που κατοικούσαν στον πλανήτη μας, εντόπισε ένας επτάχρονος Ρώσος στη νήσο Ρούσκι.

Το απολίθωμα ενός προϊστορικού θαλάσσιου ερπετού ανακάλυψε ένα νεαρό αγόρι στην Άπω Ανατολή της Ρωσίας, με το εύρημα να ανήκει σε έναν ιχθυόσαυρο, το οποίο θεωρείται από τα μεγαλύτερα ζώα που έχουν ζήσει ποτέ στη Γη.

Τα απολιθωμένα λείψανα βρέθηκαν όταν μια ομάδα από τοπικούς λάτρεις δεινοσαύρων επιθεωρούσε την ακτή του νησιού Ρούσκι, εξήγησε το ενυδρείο Πριμόρσκι. Η σημαντική ανακάλυψη έγινε από τον επτάχρονο Ντμίτρι Σιρένκο.

«Λατρεύω πολύ τους δεινόσαυρους και πάντα ονειρευόμουν να βρω τα οστά ενός πραγματικού δεινοσαύρου» είπε το αγόρι. «Κοίταζα τις πέτρες όλη την ώρα και ρωτούσα τη μαμά "ίσως αυτός;" Παίζαμε με την αδερφή μου στην ακτή και βρήκαμε αυτή την ασυνήθιστη πέτρα» εξήγησε.

Ένα ζευγάρι παλαιοντολόγων που εστάλησαν στην τοποθεσία, επιβεβαίωσε ότι τα περίεργα σημάδια στις πέτρες ήταν τα ίχνη ενός ιχθυόσαυρου, ενός τεράστιου προϊστορικού θαλάσσιου ερπετού.

Οι ερευνητές είπαν ότι ο θώρακας του πλάσματος ήταν «ορατός» και η σπονδυλική στήλη μπορεί επίσης να είναι άθικτη.

«Υπάρχει ακόμα περιέργεια για το αν υπάρχουν θραύσματα κρανίου στα βράχια. Αυτό θα ήταν απολύτως φοβερό!» δήλωσε ο παλαιοντολόγος Γιούρι Μπολότσκι. «Αν και αυτός ο ιχθυόσαυρος θα μπορούσε να είχε χάσει το κεφάλι του πριν από 250 εκατομμύρια χρόνια».

Η πέτρινη πλάκα με το ορυκτό μεταφέρθηκε στο ενυδρείο Πριμόρσκι για περαιτέρω μελέτη. Οι επιστήμονες σκοπεύουν να κόψουν προσεκτικά κάθε στρώμα, για να ελέγξουν αν περιέχει κρανίο και να προσδιορίσουν την ακριβή κατηγορία του δεινοσαύρου.

Ο ιχθυόσαυρος έχει περιγραφεί ως ένα από τα μεγαλύτερα ζώα που έχουν ζήσει ποτέ στη Γη. Το σώμα του πιστεύεται ότι είχε μήκος έως και 26 μέτρα.

sputniknews.gr

Διαβάστε επίσης:



Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου