8 Λωτοί
800 γρ. ζάχαρη
1 νεροπότηρο νερό
1 ξυλάκι καννέλα
2 αστεροειδής γλυκάνισο
1 σφηνακι λικέρ ή κονιάκ
1 κσ γεμάτη μέλι
Χυμό από μισό λεμόνι
Καθαρίζουμε και κόβουμε τους λωτούς σε κομμάτια στρογγυλά ή φέτες..
Τα βάζουμε μια νύχτα με τη ζάχαρη και το λικέρ ή το κονιάκ..
Την άλλη μέρα ρίχνουμε νερό και τα μυρωδικά μέχρι να δεση το σιρόπι..
Λίγο πριν το σβήσουμε ρίχνουμε το μέλι και το χυμό λεμονιού...
Το κόβουμε χοντρά κομμάτια γιατί μαζεύει
Ξέχασα να σας πω πως βάζουμε και 2 μηλα αφράτα σε φέτες για να δέσει καλύτερα το σιρόπι.....
Μαρίνα Κούτρα - ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου