Amfipoli News: Λευκή σοκολάτα με ξηρούς καρπούς και φρούτα

Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου 2020

Λευκή σοκολάτα με ξηρούς καρπούς και φρούτα



Αυτό το πανεύκολο κέρασμα είναι ένα σνακ πιο θρεπτικό από την απλή σοκολάτα.

Προετοιμασία: 10' συν ψύξη

ΓΙΑ 400γρ. : 

300 γρ. καλής ποιότητας λευκή σοκολάτα, σε κομμάτια

125 γρ. μείγμα αποξηραμένων φρούτων και ξηρών καρπών, όπως κράνα, βερίκοκα, αμύγδαλα φιλέ ή ανάλατα φιστίκια Αιγίνης.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Βάλτε τη σοκολάτα σε ένα μπολ, τοποθετήστε την επάνω από μια κατσαρόλα με νερό που σιγοβράζει και ανακατέψτε την , ώσπου να λιώσει. Βεβαιωθείτε οτι το μπόλ δεν ακουμπάει το νερό. Προσέξτε να μην πέσει νερό μέσα στη σοκολάτα, γιατί θα σκληρύνει.

 Όταν η σοκολάτα λιώσει, βγάλτε την σπο τη φωτιά και αφήστε την να κρυώσει λίγο. Ψιλοκόψτε τα υλικά σας επάνω σε μια επιφάνεια κοπής. Αφήστε στην άκρη 2 κτσ απο τα υλικά, και ανακατέψτε τα υπόλοιπα μέσα στη σοκολάτα.

Αλείψτε ένα ταψάκι με νερό και στρώστε το με αντικολλητικό χαρτί. Χύστε μέσα το μείγμα σοκολάτας και απλώστε το όσο πιο λεπτό μπορείτε , με την ανάποδη ενός βρεγμένου κουταλιού. Ίσως να μην καλύψει όλο το ταψί, αλλά προσπαθήστε να σχηματίσετε ένα τετράγωνο 28 εκ. Σκορπίστε επάνω τα υλικά που φυλάξατε και πιέστε τα απαλά με ένα κουτάλι, για να κολλήσουν.

Βάλτε τη σοκολάτα στο ψυγείο για 15'. Τοποθετήστε την προσεκτικά, μαζί με το χαρτί , επάνω σε μια επιφάνεια κοπής. Χαράξτε τετράγωνα και ξαναβάλτε την στο ψυγείο ώσπου να σκληρύνει , για τουλάχιστον 30'. Βγάλτε την και κόψτε την στα σημεία που χαράξατε. Θα κρατήσει για 5 μέρες μέσα σε δοχείο που κλείνει αεροστεγώς.

ΠΑΡΑΛΛΑΓΗ: 

Για μια ιδιαίτερη, αν και λιγότερο θρεπτική, λιχουδιά, χρησιμοποιήστε χρωματιστά ζαχαρωτά και σοκολατάκια αντί για ξηρούς καρπούς και φρούτα.

ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ ΔΥΣΚΟΛΑ ΣΤΟ ΦΑΓΗΤΟ:

Η σοκολάτα είναι ενας καλός τρόπος για να εισάγετε τους ξηρούς καρπούς στη διατροφή των παιδιών. Βεβαιωθείτε ότι έχετε έλεγξει για αλλεργίες σε ξηρούς καρπούς, προτού την κεράσετε κάπου.

ΕΝΕΡΓΕΙΑ: 140 kcals/ 583 kJ

ΥΔΑΤΑΝΘΡΑΚΕΣ: 12 γρ. απο τα οποία σάκχαρα 12 γρ.

ΛΙΠΑΡΑ: 9 γρ. απο τα οποία κορεσμένα 4 γρ.

ΑΛΑΤΙ: ίχνη

ΕΔΩΔΙΜΕΣ ΙΝΕΣ: 0,5 γρ.

panosplatritis.health

Διαβάστε επίσης:



Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου