Υλικά
-280γρ. ζάχαρη (280gr. )
-130γρ. αλεύρι (130gr. )
-650γρ. νερό (650gr. )
-400ml φυτική σαντιγύ
-400γρ. μπισκότα Digestive
-30γρ. ινδοκάρυδο + 70γρ. για πασπάλισμα
Εκτέλεση
Σε μια κατσαρόλα που βάζουμε σε μέτρια-υψηλή φωτιά ρίχνουμε το αλεύρι, ζάχαρη, νερό, και ανακατεύουμε μέχρι να βράσει. Μόλις βράσει κατεβάζουμε από την φωτιά προσθέτουμε τις βανίλιες και ανακατεύουμε.
Σκεπάζουμε το μείγμα-κρέμα με μία μεμβράνη που εφάπτεται του μείγματος και αφήνουμε να κρυώσει τελείως.
Σε ένα μπολ ρίχνουμε την φυτική κρέμα γάλακτος και χτυπάμε μέχρι να γίνει σαντιγί.
Αφαιρούμε την μεμβράνη από το προηγούμενο μείγμα και το αδειάζουμε μέσα στην σαντιγύ.
Χτυπάμε με ένα μίξερ χειρός καλά. Μετά προσθέτουμε το ινδοκάρυδο και ανακατεύουμε με μια μαριζ.
Στρώνουμε σε ένα ταψί στην βάση τα μπισκότα και από πάνω απλώνουμε μια στρώση απο το μισό μειγμα κρεμας-σαντιγύ.
Άλλη μια στρώση μπισκότων πανω απο την κρέμα και την υπόλοιπη κρέμα.
Τέλος πασπαλίζουμε με καρύδα για να την “χιονίσουμε” παντού.
Βάζουμε στο ψυγείο για 5 ώρες και ετοιμοοοο
Καλή Επιτυχία
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου