Υλικά συνταγή
– 3 μεγάλες πατάτες
– 7-8 φέτες μπέικον
– 1 κρέμα γάλακτος
– 250 γραμμάρια τυρί κίτρινο τριμμένο (της αρεσκείας σας)
– 1 αυγό
– Αλάτι
– Πιπέρι
Εκτέλεση συνταγής
– Βάλτε νερό και πατάτες σε μία κατσαρόλα.
– Βάλτε την κατσαρόλα, με τις πατάτες να βράσουν.
– Σουρώστε τις πατάτες, με σκοπό να κρυώσουν.
– Καθαρίστε τις πατάτες.
– Κόψτε τις πατάτες σε κύβους.
– Ρίξτε αλάτι και πιπέρι στις πατάτες.
– Απλώστε τις πατάτες στο πυρέξ.
– Τοποθετήστε στις πατάτες μπέικον σε κομματάκια.
– Βάλτε αυγό και κρέμα γάλακτος σε ένα πιάτο και χτυπήστε τα έως ότου γίνουν μείγμα.
– Περιχύστε τις πατάτες, με το συγκεκριμένο μείγμα.
– Πασπαλίστε τις πατάτες με τυρί.
– Σκεπάστε το πυρέξ με αλουμινόχαρτο.
– Προθερμάνετε το φούρνο σας και τοποθετήστε το ταψί μέσα στο φούρνο.
– Ψήστε, το φαγητό σας, στους 180 βαθμούς Κελσίου για περίπου είκοσι λεπτά της ώρας.
– Αφαιρέστε το αλουμινόχαρτο.
– Συνεχίστε, το ψήσιμο, για αλλά δέκα λεπτά.
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου