Amfipoli News: Σουφλέ με μπέικον και πατάτες: Μία γρήγορη και νόστιμη συνταγή

Παρασκευή 1 Ιανουαρίου 2021

Σουφλέ με μπέικον και πατάτες: Μία γρήγορη και νόστιμη συνταγή



 Υλικά συνταγή

– 3 μεγάλες πατάτες

– 7-8 φέτες μπέικον

– 1 κρέμα γάλακτος

– 250 γραμμάρια τυρί κίτρινο τριμμένο (της αρεσκείας σας)

– 1 αυγό

– Αλάτι

– Πιπέρι

 Εκτέλεση συνταγής

– Βάλτε νερό και πατάτες σε μία κατσαρόλα.

– Βάλτε την κατσαρόλα, με τις πατάτες να βράσουν.

– Σουρώστε τις πατάτες, με σκοπό να κρυώσουν.

– Καθαρίστε τις πατάτες.

– Κόψτε τις πατάτες σε κύβους.

– Ρίξτε αλάτι και πιπέρι στις πατάτες.

– Απλώστε τις πατάτες στο πυρέξ.

– Τοποθετήστε στις πατάτες μπέικον σε κομματάκια.

– Βάλτε αυγό και κρέμα γάλακτος σε ένα πιάτο και χτυπήστε τα έως ότου γίνουν μείγμα.

– Περιχύστε τις πατάτες, με το συγκεκριμένο μείγμα.

– Πασπαλίστε τις πατάτες με τυρί.

– Σκεπάστε το πυρέξ με αλουμινόχαρτο.

– Προθερμάνετε το φούρνο σας και τοποθετήστε το ταψί μέσα στο φούρνο.

– Ψήστε, το φαγητό σας, στους 180 βαθμούς Κελσίου για περίπου είκοσι λεπτά της ώρας.

– Αφαιρέστε το αλουμινόχαρτο.

– Συνεχίστε, το ψήσιμο, για αλλά δέκα λεπτά.


Διαβάστε επίσης:



Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου