Amfipoli News: Ο Νόαμ Τσόμσκι μιλά για το θέμα του κορονοϊού

Τρίτη 8 Δεκεμβρίου 2020

Ο Νόαμ Τσόμσκι μιλά για το θέμα του κορονοϊού



Ο Νόαμ Τσόμσκι μιλά για το θέμα του κορονοϊού και αναρωτιέται για ορισμένα διαχρονικά ζητήματα που γίνονται όλο και πιο επίκαιρα.

Ο Νόαμ Τσόμσκι βρίσκεται σε αυτοαπομόνωση, στο σπίτι του στην Τούσον της Αριζόνα των ΗΠΑ, λόγω κορονοϊού.
Θυμάται την εποχή που ο Χίτλερ μιλούσε, σε παραλήρημα στο ραδιόφωνο, στο άγριο πλήθος.
Ο Τσόμσκι αναφέρει τρία πράγματα: Την απειλή του πυρηνικού πολέμου, την απειλή της υπερθέρμανσης του πλανήτη και την επιδείνωση της δημοκρατίας, η οποία είναι το μόνο, που ελπίζουμε ότι έχουμε.
Αναρωτιέται γιατί η Γερμανία δεν μπορεί να βοηθήσει Ελλάδα για την οικονομική κρίση, αλλά η Κούβα μπορεί και βοηθάει τις Ευρωπαϊκές χώρες στην κρίση του κορονοϊού.
Επίσης αναφέρει τις δολοφονικές κυρώσεις εναντίον του Ιράν και τους καθημερινούς θανάτους στην Μεσόγειο από τον πνιγμό των μεταναστών. Η κρίση, η πολιτιστική κρίση της Δύσης είναι καταστροφική, αναφέρει. Αυτά τον κάνουν να αναρωτιέται αν αυτό το είδος, το ανθρώπινο είδος, είναι ακόμη βιώσιμο.

Τσόμσκι, Νόαμ
Ο Νόαμ Τσόμσκι, που πήρε το διδακτορικό του στη γλωσσολογία από το Πανεπιστήμιο της Πενσιλβάνιας το 1955, είναι καθηγητής της γλωσσολογίας και της φιλοσοφίας στο Τεχνολογικό Ινστιτούτο της Μασαχουσέτης.
Το συγγραφικό και διδακτικό του έργο εκτείνεται σε ευρύτατα αντικείμενα της γλωσσολογίας, της φιλοσοφίας, της ιστορίας των ιδεών, των σύγχρονων θεμάτων, των διεθνών υποθέσεων και της εξωτερικής πολιτικής των ΗΠΑ.


Διαβάστε επίσης:



Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου