Amfipoli News: Αρμιά (Λάχανο Τουρσί)

Παρασκευή 15 Ιανουαρίου 2021

Αρμιά (Λάχανο Τουρσί)



Δείτε πώς θα φτιάξετε αρμιά, ή αλλιώς λάχανο τουρσί

Κόβουμε στα τέσσερα το λάχανο. Πλένουμε τα κομμάτια καλά και τα βάζουμε μέσα σε ένα μεγάλο πήλινο δοχείο. Προσθέτουμε το αλάτι, το λεμόντοζο και τα λεμόνια. Ρίχνουμε νερό, τόσο ώστε να καλύψει το λάχανο. Μέσα ρίχνουμε και την ελιά. Μόλις βγει η ελιά στην επιφάνεια, σημαίνει ότι η αρμιά είναι έτοιμη. Συνήθως γίνεται στα τέλη Νοέμβριου για να ωριμάσει μέχρι τα Χριστούγεννα.

Η αρμιά μαγειρεύεται με χοιρινό, κοτόπουλο και γαλοπούλα. Επίσης γίνεται σαλάτα με λίγο λάδι και κόκκινο πιπέρι.

Συστατικά

1 Λάχανο

300 γρ. χοντρό αλάτι

1 κουταλιά της σούπας λεμόντοζο

2 λεμόνια

1 ελιά

Κόβουμε στα τέσσερα το λάχανο. Πλένουμε τα κομμάτια καλά και τα βάζουμε μέσα σε ένα μεγάλο πήλινο δοχείο. 

Προσθέτουμε το αλάτι, το λεμόντοζο και τα λεμόνια. 

Ρίχνουμε νερό, τόσο ώστε να καλύψει το λάχανο. Μέσα ρίχνουμε και τηνελιά. Μόλις βγει η ελιά στην επιφάνεια, σημαίνει ότι η αρμιά είναι έτοιμη. Συνήθως γίνεται στα τέλη Νοέμβριου για να ωριμάσει μέχρι τα Χριστούγεννα.

Η αρμιά μαγειρεύεται με χοιρινό, κοτόπουλο και γαλοπούλα. 

Επίσης γίνεται σαλάτα με λίγο λάδι και κόκκινο πιπέρι.

 

 Συνταγή: Αναστασιάδου Μαρίκα

Πηγή: neosouli.gr

Διαβάστε επίσης:



Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου