Συστατικά για 8 άτομα:
350 γραμμάρια Φιλαδέλφειας ή άλλου τυρί κρέμας
400 γραμμάρια Nutella
250 γραμμάρια ξηρά μπισκότα πτιμπέρ
Ξηροί καρποί φουντουκιού και Nutella για τη διακόσμηση (προαιρετικό)
Εκτέλεση:
1- Στρώστε τη βάση μίας φόρμας (τσέρκι) με διάμετρο περίπου 18 εκατοστών με χαρτί ψησίματος, αυτό θα σας βοηθήσει να αποφύγετε να κολλήσει, με αυτόν τον τρόπο θα είναι ευκολότερο να αφαιρέσετε το κέικ μόλις είναι έτοιμο και αφήνουμε στην άκρη.
2- Κόψτε τα μπισκότα με το χέρι ή χρησιμοποιώντας ένα μπλέντερ, θα πρέπει να τα σπάσουμε και σε πολύ μικρά αλλά και μεσαίου μεγέθους κομμάτια.
3- Ρίξτε την Nutella και το την κρέμα τυριού σε ένα μεγάλο μπολ και στη συνέχεια ανακατέψτε τα δύο συστατικά χρησιμοποιώντας ένα ηλεκτρικό μίξερ ή μια ξύλινη κουτάλα, ανακατέψτε
μέχρι να πάρετε μια ομοιογενής κρέμα.
4- Προσθέστε τα τεμαχισμένα μπισκότα στην κρέμα που φτιάξατε και στη συνέχεια ανακατέψτε καλά χρησιμοποιώντας μια ξύλινη κουτάλα, θα πρέπει να λάβουμε ένα ομοιογενές μείγμα.
5- Απλώνουμε και ισιώνουμε το μείγμα μέσα στην φόρμα. Αφήστε το κέικ να ξεκουραστεί στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες.
6- Μπορείτε να διακοσμήσετε το κέικ Nutella όταν το σερβίρετε απλώνοντας ένα ελαφρύ στρώμα Nutella στην επιφάνειά του και μερικά ψιλοκομμένα φουντούκια κατά μήκος της περιμέτρου του κέικ. Σερβίρετε το κέικ κρύο από το Ψυγείο.
Ευχαριστώ
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου