Υλικά για τον χαλβά:
200 γρ. σιμιγδάλι χοντρό
50 γρ. σιμιγδάλι ψιλό
150 γρ. κράνμπερις αποξηραμένα
50 γρ. ξανθές σταφίδες
150 γρ. φουντούκια καβουρδισμένα και χοντροκομμένα
225 γρ. βούτυρο αγελάδας
1 κιλό γάλα φρέσκο
130 γρ. κουβερτούρα 55% κακάο
600 γρ. ζάχαρη
3 μικρά αυγά
Λίγη κανέλα σε σκόνη
Για το γλάσο:
150 γρ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
150 γρ. κουβερτούρα 55% κακάο χοντροκομμένη
Ετοιμάζουμε τον χαλβά:
Σε μια αντικολλητική κατσαρόλα λιώνουμε το βούτυρο και ρίχνουμε τα δύο είδη σιμιγδαλιού . Ανακατεύουμε περίπου 15 λεπτά σε μέτρια φωτιά μέχρι να ψηθεί το σιμιγδάλι.
Σε μια άλλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε το γάλα με τη ζάχαρη μέχρι να φτάσει στο σημείο βρασμού και αποσύρουμε στην άκρη. Προσθέτουμε την κουβερτούρα, περιμένουμε 1 λεπτό και μετά ομογενοποιούμε.
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε καλά τα αυγά και τα προσθέτουμε στο χλιαρό πλέον μείγμα της σοκολάτας με το γάλα.
Ρίχνουμε αυτό το μείγμα τώρα στην κατσαρόλα με το σιμιγδάλι και συνεχίζουμε το ανακάτεμα με μια κουτάλα.
Προσθέτουμε τους ξηρούς καρπούς, την κανέλα και τα φρούτα.
Ανακατεύουμε μέχρι να αρχίζει να πήζει σε μέτρια φωτιά.
Γεμίζουμε μια μεγάλη φόρμα και αφήνουμε να σταθεροποιηθεί
Ετοιμάζουμε το γλάσο:
Όταν είμαστε έτοιμοι να ξεφορμάρουμε το χαλβά, ζεσταίνουμε σε ένα κατσαρολάκι την κρέμα γάλακτος πολύ καλά.
Αποσύρουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε εκεί τη σοκολάτα που έχουμε ψιλοκόψει. Αφήνουμε 1-2 λεπτά και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει η σοκολάτα καλά.
Περιχύνουμε με το γλάσο το χαλβά μας μόλις τον βάλουμε σε μια πιατέλα.
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου