ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 28-30 ΜΠΙΣΚΟΤΑ
500 γρ.αλεύρι γ.ο.χ
200 γρ.κορν φλάουρ ή νισεστέ (είναι το ίδιο)
450 γρ.βούτυρο αγελαδινό ή μισό μισό με μαργαρίνη
200 γρ.άχνη ζάχαρη
4 αυγά
3 βανίλιες
1/2 κ.γ.αλάτι
1 κ.γ.μπέικιν
Σοκολάτα λιωμένη,τρούφα σοκολάτας ή χρωματιστή και μαρμελάδα ή πραλίνα για την γέμιση.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Λιώνουμε το βούτυρο τόσο ώστε να μαλακώσει πολύ αλλά χωρίς να λιώσει και να γίνει καυτό.
Σε ένα μπολ μεγάλο βάζουμε το λιωμένο βούτυρο με την άχνη και τις βανίλιες και μ’ένα σύρμα ανακατεύουμε για 2 λεπτά.
Προσθέτουμε ένα ένα τ αυγά ανακατεύοντας.
Ενώνουμε το αλεύρι με το κορν φλάουρ,το μπέικιν και το αλάτι και τα ρίχνουμε μέσα στο χτυπημένο βούτυρο ανακατεύοντας με τα χέρια.
Θα έχουμε ένα πολύ μαλακό ζυμάρι.
Βάζουμε το ζυμάρι μέσα σε κορνέ με μύτη αστεράκι.
Αν δεν έχουμε κορνέ χρησιμοποιούμε μια γερή σακούλα τροφίμων και κόβουμε την άκρη με ένα ψαλίδι.
Δεν θα έχουν σχέδιο τα πτιφουράκια αλλά η γεύση θα είναι ίδια
Τα αραδιάζουμε σε ταψί με λαδόκολα και ψήνουμε στους 180 γύρω στα 12 λεπτά.
Μην τα κάνετε πολύ χοντρά γιατί φουσκώνουν λίγο και επίσης θα τα ενώσουμε με μαρμελάδα οπότε θα γίνουν πολύ ογκώδη
Αφού κρυώσουν τα ενώνουμε όπως είπαμε με μαρμελάδα βερίκοκο ή ότι μας αρέσει και βουτάμε την μισή επιφάνεια σε λιωμένη σοκολάτα και αμέσως μέσα σε τρούφα.
Μπορούμε να τα αφήσουμε και μόνο με την σοκολάτα.
Τα αφήνουμε να στεγνώσουν πάνω σε λαδόκολα και μετά τα διατηρουμε σε τάπερ ή σκεπασμένα με μεμβράνη.
Όσο κάθονται παίρνουν την απαραίτητη υγρασία από την μαρμελάδα και γίνονται ακόμα πιο νόστιμα
Άν δεν έχουμε μπέικιν χρησιμοποιούμε αλεύρι που φουσκώνει μόνο του.
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Οι Λιχουδιές της Σόφης”
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου