Amfipoli News: Γλυκό κουταλιού πορτοκάλι

Δευτέρα 1 Μαρτίου 2021

Γλυκό κουταλιού πορτοκάλι



Συστατικά:

950 γραμ. πορτοκάλια με χοντρή φλούδα

650 g ζάχαρης

1/4 φλιτζάνι νερό

Μισό λεμόνι

1 ξυλάκι κανέλα

2 κουταλιές της σούπας γλυκόζη ή μέλι

Μέθοδος:

Πλύνετε τα πορτοκάλια. Αφαιρέστε ελαφρά το ξύσμα του πορτοκαλιού. Βράστε τρεις φορές για 5-10 λεπτά, αλλάζοντας το νερό κάθε φορά. Στραγγίξτε και μετά κόψτε σε 8 ή 16 κομμάτια. Αφαιρέστε τους σπόρους και με ένα ψαλίδι ή μικρο μαχαίρι αφαιρούμε όλες τις λευκές μεμβράνες που είναι εμφανείς πάνω στις φέτες πορτοκαλιού..

Σε μια κατσαρόλα μεγάλη με χοντρή βάση βάζουμε το νερό και την ζάχαρη κι από την ώρα που θα πάρει βράση βράζουμε το σιρόπι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά για 5′, προσθέστε τα ψιλοκομμένα πορτοκάλια στο σιρόπι.

Σιγοβράστε για 15 έως 20 λεπτά. Σβήστε τη φωτιά και αφήστε τα για 24 ώρες. Βράστε ξανά 15-20 λεπτά και προσθέστε γλυκόζη ή μέλι.

Όταν κρυώσει, σερβίρετε. Φυλάσσετε σε βάζα. 

 Συνταγή από τη Mari Glasgow / @mari_glasgow


Διαβάστε επίσης:



Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου