Amfipoli News: Ένταση στο Σύνταγμα και στον Λευκό Πύργο, σε συγκεντρώσεις κατά των περιοριστικών μέτρων - Επεσαν χημικά

Κυριακή 14 Φεβρουαρίου 2021

Ένταση στο Σύνταγμα και στον Λευκό Πύργο, σε συγκεντρώσεις κατά των περιοριστικών μέτρων - Επεσαν χημικά

 


Ένταση προκλήθηκε το απόγευμα στο Σύνταγμα σε συγκέντρωση κατά των περιοριστικών μέτρων. Ανάλογα επεισόδια έγιναν και στη Θεσσαλονίκη μπροστά από τον Λευκό Πύργο.

Παρά το τσουχτερό κρύο, οι διαδηλωτές κατά των περιοριστικών μέτρων έκαναν κανονικά τη συγκέντρωσή τους στο Σύνταγμα. 



Οι περίπου 2.000 πολίτες με κεντρικό σύνθημα «Θέλουμε την ζωή μας πίσω», ζητούσαν τη άμεση άρση της καραντίνας και την επιστροφή της ομαλότητας στην χώρα.

Κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης υπήρξε ένταση μεταξύ των δυνάμεων ασφαλείας και των διαδηλωτών, όταν η ΕΛΑΣ του κάλεσε να αποχωρήσουν και τα ΜΑΤ έριξαν δακρυγόνα και άρχισαν να κτυπούν αναίτια τους πολίτες, νέους στην μεγάλη τους πλειοψηφία.

Εκτός από την Αθήνα χιλιάδες κόσμου συγκεντρώθηκαν το απόγευμα της Κυριακής και σε Θεσσαλονίκη και Πάτρα, ενώ νωρίτερα υπήρξε συγκέντρωση και στη Ζάκυνθο.




Τους έγινε προειδοποίηση με ντουντούκα από τους αστυνομικούς να διαλυθούν λόγω των μέτρων κατά των συναθροίσεων και κατά της εξάπλωσης του κορονοϊού. Αλλά εκείνοι αρνήθηκαν.


Η αστυνομία τότε έκανε χρήση χημικών, εξαιτίας της οποίας μια γυναίκα έπεσε στο έδαφος και κλήθηκε το ΕΚΑΒ για να της δώσει τις πρώτες βοήθειες. 

Η ΕΛ.ΑΣ. έχει προχωρήσει σε περισσότερες από δέκα προσαγωγές.

Λευκός Πύργος: Ένταση στη συγκέντρωση κατά του lockdown 

Ένταση με περιορισμένη χρήση κροτίδων κρότου λάμψης από την ΕΛ.ΑΣ σημειώνεται αυτή την ώρα στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατά του lockdown μπροστά στο Λευκό Πύργο της Θεσσαλονίκης.

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

Η αστυνομία απάντησε με περιορισμένη χρήση κροτίδων κρότου λάμψης.

Δείτε τα βίντεο:

Διαβάστε επίσης:



Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου