Amfipoli News: H πιο μεγάλη πανεκπαιδευτική πορεία έριξε στα σκουπίδια το νομοσχέδιο έκτρωμα

Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου 2021

H πιο μεγάλη πανεκπαιδευτική πορεία έριξε στα σκουπίδια το νομοσχέδιο έκτρωμα



Σάββας Καρμανιολας

Με την πιο μεγάλη πανεκπαιδευτική κινητοποίηση των τελευταίων εβδομάδων απάντησαν σήμερα φοιτητές, μαθητές, εκπαιδευτικοί και γονείς στην κυβερνητική προσπάθεια να ψηφίσει το νομοσχέδιο έκτρωμα Κεραμέως-Χρυσοχοΐδη. Με ένα ατέλειωτο ποτάμι σε Πανεπιστημίου, Σταδίου και Σύνταγμα, που συγκλόνισε όλο το κέντρο της Αθήνας οι φοιτητές κατέκλυσαν την Αμαλίας μπροστά στο κοινοβούλιο, όπου ο συντεταγμένος κυβερνητικός λόχος, μαζί με τους πούρους ακροδεξιούς της Ελληνικής Λύσης ετοιμάζονται να ψηφίσουν το υπεραντιδραστικό νομοσχέδιο.

Όταν τα φοιτητικά μπλοκ κινήθηκαν προς τον αστυνομικό φραγμό δέχθηκαν άγρια επίθεση από δυνάμεις των ΜΑΤ, με κλομπ και χημικά, χωρίς τις «αβρότητες» που είχε διαφημίσει ο Μ. Χρυσοχοΐδης προ 15 ημερών. Σύμφωνα με καταγραφή των ρεπόρτερ του Πριν από το σημείο έγιναν δύο ή τρεις προσαγωγές.

Παρόλα αυτά τα φοιτητικά και εκπαιδευτικά μπλοκ ανασυγκροτήθηκαν γρήγορα και παρέμειναν μαχητικά μπροστά στο κτίριο της βουλής επί της Αμαλίας, απαιτώντας την μη ψήφιση του νόμου. Αξιοσημείωτη ήταν και η παρουσία μαθητών στην κινητοποίηση, με μαχητικό το μπλοκ του «Ανυπόταχτου Μαθητή».

Μετά τις 15:30 οι διαδηλωτές κινήθηκαν μέσω Πανεπιστημίου προς τα Προπύλαια, ακολουθούμενοι από ισχυρές δυνάμεις της ΕΛΑΣ, που βρήκαν ευκαιρία να κτυπήσουν τη διαδήλωση, περίπου στο ύψος του Άττικα. Γα μια ακόμα φορά χρησιμοποιήθηκαν οι τραμπούκοι της ομάδας Δράση, που έπεφταν με τα παπάκια μέσα στον κόσμο και κτυπούσαν άγρια. Έγιναν πολλές προσαγωγές. (περισσότερα σε λίγο)

Η ψηφοφορία έχει προγραμματιστεί για αύριο Πέμπτη τελικά, με τους φοιτητές να διακηρύσσουν την ετοιμότητά τους για νέες κινητοποιήσεις.

Σε κάθε περίπτωση γίνεται φανερό πως το νομοσχέδιο είναι καταδικασμένο στη συνείδηση λαού και νεολαίας και σε κάθε περίπτωση το κίνημα θα το ρίξει στον κάλαθο των αχρήστων.


Μεγάλες κινητοποιήσεις έγιναν σε Θεσσαλονίκη (όπου η διαδήλωση κτυπήθηκε από την αστυνομία), Γιάννενα, Πάτρα, Ηράκλειο, Χανιά, Ρέθυμνο, Κομοτηνή, Φλώρινα και σχεδόν σε κάθε πόλη που υπάρχει πανεπιστημιακή σχολή.

prin.gr

Διαβάστε επίσης:



Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου