Amfipoli News: Σεισμός 6 Ρίχτερ στη Θεσσαλία (ΒΙΝΤΕΟ)

Τετάρτη 3 Μαρτίου 2021

Σεισμός 6 Ρίχτερ στη Θεσσαλία (ΒΙΝΤΕΟ)



  Σεισμός 6 ρίχτερ έγινε στις 12:16 με επίκεντρο την Ελασσόνα.

Σύμφωνα με την αναθεωρημένη λύση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου ο σεισμός είχε εστιακό βάθος 7,8 χιλιόμετρα και το επίκεντρό του ήταν 16 χιλιόμετρα νότια της Ελασσόνας. 

Ο σεισμός έγινε αισθητός και σε άλλες περιοχές της Ελλάδας, ακόμα και στην Βόρεια Ελλάδα και στην Αττική.

Ακολούθησε μετασεισμός 4,6 ρίχτερ. 

Ο Δήμαρχος Ελασσόνας Νίκος Γάτας, δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι έχει δώσει ήδη εντολή να ξεκινήσουν έρευνες για τυχόν ζημιές σε όλα τα δημόσια και δημοτικά κτίρια.

Με το χτύπημα του εγκέλαδου οι κάτοικοι της Λάρισας βγήκαν στους δρόμους.

 

 Λέκκας: Έγινε αισθητός στη μισή Ελλάδα

Ο καθηγητής και πρόεδρος του ΟΑΣΠ Ευθύμιος Λέκκας μίλησε στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ σχετικά με την ισχυρότατη σεισμική δόνηση που σημειώθηκε πριν λίγα λεπτά κοντά στην Ελασσόνα στη Θεσσαλία. Όπως είπε, μιλάμε για έναν ισχυρό σεισμό ο οποίος έγινε αισθητός στη μισή Ελλάδα, κυρίως στη Βόρεια Ελλάδα.

Παράλληλα, πρόσθεσε ότι δεν έχουμε ακόμα σαφή εικόνα σχετικά με το φαινόμενο και τις ενδεχόμενες ζημιές στην ευρύτερη περιοχή. Επιπλέον τόνισε ότι δεν είχαμε κάποια εικόνα για προσεισμική δραστηριότητα.

Μιλώντας λίγο μετά στην ΕΡΤ τόνισε ότι το αισιόδοξο μήνυμα είναι ότι ήδη έχουμε δύο μετασεισμούς της τάξης των 5 Ρίχτερ γεγονός που θα μπορούσε να εκτονώσει τη σεισμική ακολουθία.

Από την πλευρά του, ο σεισμολόγος Βασίλης Καραστάθης έκανε λόγο για έναν επιφανειακό σεισμό ο οποίος έχει προκαλέσει μεγάλη αναστάτωση. Ο ίδιος προειδοποίησε για έντονη μετασεισμική ακολουθία, συνέστησε, όμως, να περιμένουμε και να δούμε τις εξελίξεις.

tvxs.gr


Διαβάστε επίσης:



Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου