Amfipoli News: Παραδοσιακή Συριακή Συνταγή

Σάββατο 27 Μαρτίου 2021

Παραδοσιακή Συριακή Συνταγή

 


Υλικά

500 γρ χοντρό σιμιγδάλι

200 γρ Ζάχαρη

200γρ γιαούρτι

100 γρ Νερό

15 γρ μπεικιν πάουντερ

100 γρ βούτυρο

φυστίκια αιγίνης

Για το σιρόπι

2 ποτήρια ζάχαρη

1 ποτήρι νερό

1 κσ βανίλια

Χυμό λεμονιού από 1/2 λεμόνι

Εκτέλεση

Ρίχνουμε σε ένα μπολ το γιαούρτι, το νερό και ανακατεύουμε να διαλυθεί.

Προσθέτουμε την ζάχαρη και ανακατεύουμε καλά και το αφήνουμε στην άκρη.

Σε ένα άλλο μπολ ρίχνουμε το σιμιγδάλι, το μπεικιν πάουντερ και αναμιγνύουμε

Προσθέτουμε σιγά σιγά το υγρό μείγμα στο ξερό και ανακατεύουμε να ενσωματωθούν και να μην υπάρχουν σβόλοι και μετά το χτυπάμε και με σύρμα χειρός πολύ καλά να γίνει σαν κρέμα.

Προσθέτουμε το μείγμα σε ένα βουτυρωμένο ταψί και στις πλευρές 30 εκ και το χτυπάμε να κάτσει.

Βάζουμε στο ψυγείο και το αφήνουμε μέχρι να σφίξει και να μην πέφτει από το ταψί

Για το σιρόπι

Σε ένα κατσαρολάκι βραζουμε την ζάχαρη με νερό μέχρι να δέσει το σιρόπι προσθέτουμε την

βανίλια και μόλις το κατεβάσουμε και το λεμόνι και λιώνουμε 2κγ βούτυρο

Βάζουμε τα φιστίκια Αιγίνης μέσα σε νερό για λίγο να φουσκώσουν τα βγάζουμε σε πετσέτα τα σκουπίζουμε και τα σκορπάμε από πάνω γλυκό μας και τα πατάμε λίγο

Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 30 λεπτά το βγάζουμε και το κόβουμε και το ξαναβάζουμε

για άλλα 10-15 λεπτά

Βγάζουμε από το φούρνο και σιροπιάζουμε



Διαβάστε επίσης:



Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου