Υλικά
500 γρ χοντρό σιμιγδάλι
200 γρ Ζάχαρη
200γρ γιαούρτι
100 γρ Νερό
15 γρ μπεικιν πάουντερ
100 γρ βούτυρο
φυστίκια αιγίνης
Για το σιρόπι
2 ποτήρια ζάχαρη
1 ποτήρι νερό
1 κσ βανίλια
Χυμό λεμονιού από 1/2 λεμόνι
Εκτέλεση
Ρίχνουμε σε ένα μπολ το γιαούρτι, το νερό και ανακατεύουμε να διαλυθεί.
Προσθέτουμε την ζάχαρη και ανακατεύουμε καλά και το αφήνουμε στην άκρη.
Σε ένα άλλο μπολ ρίχνουμε το σιμιγδάλι, το μπεικιν πάουντερ και αναμιγνύουμε
Προσθέτουμε σιγά σιγά το υγρό μείγμα στο ξερό και ανακατεύουμε να ενσωματωθούν και να μην υπάρχουν σβόλοι και μετά το χτυπάμε και με σύρμα χειρός πολύ καλά να γίνει σαν κρέμα.
Προσθέτουμε το μείγμα σε ένα βουτυρωμένο ταψί και στις πλευρές 30 εκ και το χτυπάμε να κάτσει.
Βάζουμε στο ψυγείο και το αφήνουμε μέχρι να σφίξει και να μην πέφτει από το ταψί
Για το σιρόπι
Σε ένα κατσαρολάκι βραζουμε την ζάχαρη με νερό μέχρι να δέσει το σιρόπι προσθέτουμε την
βανίλια και μόλις το κατεβάσουμε και το λεμόνι και λιώνουμε 2κγ βούτυρο
Βάζουμε τα φιστίκια Αιγίνης μέσα σε νερό για λίγο να φουσκώσουν τα βγάζουμε σε πετσέτα τα σκουπίζουμε και τα σκορπάμε από πάνω γλυκό μας και τα πατάμε λίγο
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 30 λεπτά το βγάζουμε και το κόβουμε και το ξαναβάζουμε
για άλλα 10-15 λεπτά
Βγάζουμε από το φούρνο και σιροπιάζουμε
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου