Amfipoli News: ΟΣΟ ΜΠΟΡΕΙΣ

Τρίτη 16 Μαρτίου 2021

ΟΣΟ ΜΠΟΡΕΙΣ



"Κι αν δεν μπορείς να κάμεις την ζωή σου όπως την θέλεις, τούτο προσπάθησε τουλάχιστον όσο μπορείς: μην την εξευτελίζεις" - Κωνσταντίνος Καβάφης

Και εσύ την πήρες, την έσυρες και τη διέσυρες.

Πήρες την κοινωνία ολάκερη και την κατέστρεψες.

Εσύ το σύγχρονο τέρας, που γκρέμισες όλα όσα με κόπο έκτισαν οι πρόγονοί σου. Εσύ σύγχρονε άνθρωπε χωρίς ανθρωπιά! Που ονόμασες την ανθρώπινη ευαισθησία ρομαντισμό και ξεπερασμένη! Εσύ ο ήρωας του καναπέ και άρχοντας της ξάπλας! Εσύ που απαιτείς να λέγεσαι πολιτισμένος!

Εσύ που αντέγραψες το αυθεντικό και χλεύασες το δημιουργό.  Που αγάπησες τα ζώα μα έγινες μισάνθρωπος.  Γιατί είναι στη μόδα. Έτσι σου είπαν....

Μιλώ σε σένα ! Που σε κατάπιε η παγκοσμιοποίηση! Που δεν κατάλαβες τη δική σου μουμιοποίηση! Σε σένα τον αρχηγό της αρπαχτής και της ρεμούλας.

Φιρόμυαλε ξένε...μα και δικέ! Αντιγραφέα του πολιτισμού της υποκουλτούρας!  Εσύ που πήρες τα ήθη και τα έθιμά και τα ονόμασε λήθη και πένθιμα!

Εσύ που αλλοίωσες και αλλοιώθηκες, απαλλοτρίωσες κι απαλλοτριώθηκες! Τον εαυτό σου και το ανθρώπινο είδος σιχτίρισες!

Μιλώ  σε σένα, που έφτιαξες όμορφους τάφους για τροφαντά σκουλήκια ! Όμορφα σπίτια γεμάτα κελιά... Πολλά κελιά! Για να κρυφτείς και να κρύψεις τη μιζέρια της ψυχής σου.

Εσύ και μόνο εσύ τώρα, μόνος σου πρέπει να ξυπνήσεις από το λήθαργο! Και μην ουρλιάζεις για βοήθεια! Κανείς  δεν σε ακούει! Είναι όλοι, όμοιοί σου!  

Να βγεις στους δρόμους να παλέψεις για την κατάντια σου! Για τη ζωή σου! Για την ανθρωπιά σου! 

Να διαβάσεις ποίηση και να κατανοήσεις κάθε λέξη, κάθε φράση κάθε νόημα! Και να την κάνεις βίωμα! Γιατί ίσως αυτό, να είναι " μία κάποια λύσις".. τώρα που η ζωή σου έγινε "ΜΙΑ ΞΕΝΗ ΦΟΡΤΙΚΗ" !

Εύη Κιαγιά -16/7/2017 (Εκδόσεις ΟΣΤΡΙΑ)

Διαβάστε επίσης:



Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου