Αυτή είναι η πιο εύκολη και αφράτη συνταγή για σπιτικούς Λουκουμάδες. Φτιάξτε τα πιο νόστιμα donuts που υπάρχουν και ξετρελάνετέ τους όλους!
Συστατικά
300 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
20 γρ. ζάχαρη
7 γρ. ξερή μαγιά στιγμής
50 γρ. βούτυρο
130 γρ. γάλα
1/2 κ.γ. αλάτι
1 μεσαίο αυγό
Μέθοδος Εκτέλεσης
Βάζουμε όλα τα υλικά στον κάδο του μίξερ και ανακατεύουμε για 2′ σε χαμηλή ταχύτητα.
Στη συνέχεια ανακατεύουμε σε μέτρια προς δυνατή ταχύτητα για 10′ ακόμα.
Τοποθετούμε τη ζύμη σε ένα λαδωμένο μπολ, σκεπάζουμε με μεμβράνη και την αφήνουμε σε ζεστό μέρος μέχρι να διπλασιαστεί.
Μόλις διπλασιαστεί, τη ζυμώνουμε για 1′ με τα χέρια μας, αλευρώνουμε τον πάγκο και την ανοίγουμε σε φύλλο πάχους 1 εκ.
Χρησιμοποιούμε ένα μεγάλο ποτήρι ή ένα μικρό μπολ για να κόψουμε τη ζύμη και ένα σφηνοπότηρο για να κάνουμε την τρύπα.
Βάζουμε τους λουκουμάδες σε αντικολλητικά χαρτάκια που έχουμε κόψει οι ίδιοι.
Συνεχίζουμε την ίδια διαδικασία μέχρι να τελειώσει η ζύμη.
Αφήνουμε να φουσκώσουν για περίπου 15′-20′.
Τηγανίζουμε τους λουκουμάδες σε καυτό ηλιέλαιο σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά.
Μόλις βγουν από το τηγάνι, τους βάζουμε σε ένα πιάτο με απορροφητικό χαρτί και στη συνέχεια τους βουτάμε σε ένα μπολ με ζάχαρη και λίγη κανέλα.
dimitrismichailidis.com
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου