Amfipoli News: ΤΥΡΟΨΩΜΟ ΣΤΟ ΤΗΓΑΝΙ.

Τρίτη 6 Απριλίου 2021

ΤΥΡΟΨΩΜΟ ΣΤΟ ΤΗΓΑΝΙ.



ΥΛΙΚΑ

½ κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις

1 φακελάκι ξερή μαγιά

2 κουταλιές σούπας ξύδι

2 κουταλιές σούπας λάδι

1 κούπα χλιαρό νερό

1 πρέζα Αλάτι

½ κιλό τριμμένη φέτα

Ελαιόλαδο για το τηγάνισμα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ζυμώνουμε στο μίξερ ή πολύ καλά με τα χέρια, τα πρώτα 6 υλικά, ώσπου να έχουμε μια ζύμη εύπλαστη που να μην κολλάει στα χέρια. 

Την σκεπάζουμε με μια πετσέτα και την αφήνουμε εκτός ψυγείου για 30 λεπτά.

Παίρνουμε μικρά κομμάτια ζύμης, και σε καλά αλευρωμένη επιφάνεια, ανοίγουμε με πλάστη το φύλλο μας, όχι πολύ λεπτό, για να μην ξεχειλίσει το τυράκι κατά τη διάρκεια του τηγανίσματος.

Πασπαλίζουμε με φέτα, φέρνουμε τις άκρες του στο κέντρο και ξαναπερνάμε με τον πλάστη μια φορά, ώστε να ισιώσει η επιφάνειά του.

Τηγανίζουμε σε καυτό λάδι, λίγα λεπτά έως ότου ροδίσουν και οι δυο πλευρές.

 Πένυ Κορασίδου


Διαβάστε επίσης:



Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου