Amfipoli News: Διέβην τον Ρουβίκωνα

Παρασκευή 30 Απριλίου 2021

Διέβην τον Ρουβίκωνα

Διαφωνώ με ό,τι λες και θα δώσω και τη ζωή σου ακόμα για το «δικαίωμά» μου να μη λες ό,τι πιστεύεις.

Παραλλάσσοντας τη γνωστή φράση του Βολταίρου μπορούμε να καταδείξουμε πώς λειτουργούν οι εκάστοτε φρουροί της εκάστοτε «νέας τάξης πραγμάτων».

Μιας «νέας τάξης» που από παλιά διά της τρομοκρατίας προσπαθεί να επιβάλει τον φόβο της σιωπής και της αταξίας.

«Η αταξία και ο φόβος είναι για το φασισμό ό,τι το νερό για το φυτό», έγραφε ο Ιγνάτιος Σιλόνε.

Αυτό τον φασισμό προσπαθούν να επιβάλουν διάφοροι υπό την κάλυψη της ανωνυμίας και της κουκούλας.

Όταν ο Καίσαρας διέβη με τον στρατό του τον Ρουβίκωνα ποταμό, όριο μεταξύ Ιταλίας και Γαλατίας, παρέβαινε τον νόμο που, για την προστασία της Ρωμαϊκής Δημοκρατίας από πραξικοπήματα, απαγόρευε τη διέλευση του ποταμού από στρατηγό με τον στρατό του. Ο Καίσαρας, χωρίς κουκούλα, τον διέβη και προχώρησε σε εμφύλιο πόλεμο με τον πρώην σύμμαχό του, τον Πομπήιο. Μετά την απόφασή του αυτή δεν υπήρχε γυρισμός και γι’ αυτό είπε το περιλάλητο: «ο κύβος ερρίφθη». Τελικά κατάφερε να επικρατήσει και να ανακηρυχθεί ισόβιος δικτάτωρ. Για λίγο όμως, διότι σε ένα μήνα θα έπεφτε νεκρός μέσα στη Σύγκλητο.

Sic semper tyrannis, έτσι πάντα στους τυράννους, λέγεται ότι είπε ο Βρούτος, ενώ κατάφερνε κι αυτός, χωρίς κουκούλα, μια μαχαιριά κατά του θετού του πατέρα. Την ίδια φράση είπε και ο Τζων Μπουθ, όταν δολοφόνησε, κι αυτός χωρίς κουκούλα, τον Λίνκολν.
Σήμερα τύραννος είναι όποιος «διαβαίνει τον Ρουβικώνα» για να προκαλέσει πραξικοπηματικά την άλωση της δημοκρατίας και της ελευθερίας του λόγου μένοντας ο ίδιος στην ασφάλεια που του προσφέρει η ανωνυμία, η κουκούλα κι ένα σύστημα προπαγάνδας που τον βαφτίζει «αναρχικό».
Αυτά γράφονται ως διαμαρτυρία για την «επαναστατική» επίσκεψη που δέχτηκε στο σπίτι του ο καθηγητής κ. Μπαμπινιώτης. Το μόνο «κακό» που έχει κάνει είναι το εθνικό έργο που έχει προσφέρει. Διότι σήμερα ό,τι ωφελεί το έθνος δεν ωφελεί τις πολυεθνικές οργανώσεις, μερικές ΜΚΟ που υποτίθεται ότι είναι μη κυβερνητικές και τους επαναστάτες χωρίς αιτία αλλά με ύποπτης προέλευσης χρυσία. Να περιμένω κι εγώ «επίσκεψη» επαναστατική, διότι διατύπωσα επωνύμως μια άλλη άποψη;
Καλή Λαμπρή!
Γιάννης Σ. Καργάκος
Διαβάστε επίσης:



Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου