Amfipoli News: Γλυκό ψυγείου με μπισκότα σοκολάτας - πορτοκαλιού και καφέ

Παρασκευή 14 Μαΐου 2021

Γλυκό ψυγείου με μπισκότα σοκολάτας - πορτοκαλιού και καφέ

 


ΥΛΙΚΑ:

Βάση:

200 γρ. μπισκότα σαβουαγιάρ

1 φακελάκι Nescafe

1 ποτήρι νερό

Κρέμα:

500 ml. κρέμα γάλακτος

1 φακελάκι Nescafe

400 γρ. μπισκότα σοκολάτας – πορτοκαλιού (τύπου choco orange)

Γκανάζ:

100 ml. κρέμα γάλακτος

200 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ξεκινάμε με την βάση του γλυκού μας και σε ένα μπολάκι ρίχνουμε 1 ποτήρι νερό και 1 φακελάκι nescafe και τα ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί ο καφές. Στην συνέχεια, παίρνουμε μία στρογγυλή φόρμα 24 εκ., τοποθετούμε τα μπισκότα σαβουαγιάρ το ένα δίπλα στο άλλο, αφού πρώτα τα έχουμε βρέξει στο μείγμα καφέ, που φτιάξαμε.

Έπειτα φτιάχνουμε την κρέμα. Σε ένα μπολ ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος, τον Nescafe και ανακατεύουμε με το μίξερ για 5 λεπτά, μέχρι να γίνει  σαντιγύ. Ρίχνουμε τα μπισκότα σοκολάτας πορτοκάλι στο μείγμα, αφού τα σπάσουμε σε κομμάτια με τα χέρια μας και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι να γίνει ομοιογενές το μείγμα.

Στη συνέχεια ρίχνουμε το μείγμα πάνω από τα βρεγμένα μπισκότα σαβουαγιάρ και με μία σπάτουλα το απλώνουμε  σε όλη την επιφάνεια.

Φτιάχνουμε την γκανάζ. Βάζουμε ένα κατσαρολάκι  σε χαμηλή φωτιά  την κρέμα γάλακτος και αφού ζεσταθεί καλά ρίχνουμε σε κομμάτια την κουβερτούρα.  Ανακατεύουμε καλά μέχρι να γίνει ομοιογενές το μείγμα .  Αφήνουμε  να κρυώσει η γκανάζ και την ρίχνουμε πάνω από το γλυκό μας. Τοποθετούμε το γλυκό μας για 2 ώρες στην κατάψυξη.

Αφού έχει σταθεροποιηθεί το γλυκό μας, ξεφορμάρουμε και το κόβουμε σε κομμάτια. Το γλυκό μας είναι έτοιμο!

Καλή επιτυχία!

Διαβάστε επίσης:



Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου