Ζύμη
250g αλεύρι
120g βούτυρο
1 αυγό
3 κ.σ. γάλα
μια τσιμπιά αλάτι
Διαδικασία
Κοσκινίζουμε το αλεύρι με το αλάτι, κάνουμε στο κέντρο του αλευριού μια λακκούβα και ρίχνουμε το παγωμένο βούτυρο κομμένο σε κύβους. Χρησιμοποιώντας ένα πιρούνι πιέζουμε το βούτυρο με το αλεύρι να αναμειχθούν και να γίνει μια ζύμη σαν ψίχουλα.
Προσθέτουμε το αυγό, ανακατεύοντας συνεχώς.
Τέλος ρίχνουμε το γάλα και συγκεντρώνουμε με τα χέρια μας τη ζύμη σε μια μπάλα.
Τυλίγουμε σε μεμβράνη και την τοποθετούμε στο ψυγείο για 1 ώρα περίπου ή μέχρι να ετοιμάσουμε τη γέμιση.
Δες την συνέχεια στο www.kitchenstori.es
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου