Δεν φαίνονται απλά υπέροχα, αλλά είναι εξίσου νόστιμα!
ΥΛΙΚΆ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ντομάτες, μελιτζάνες, κολοκυθάκια, πιπεριές Φλωρίνης και κολοκυθοανθούς..
Από μυρωδικά θα βάλουμε μαϊντανό, δυόσμο και μάραθο.
3 μεγάλα κρεμμύδια ξερά και 4 σκελίδες σκόρδο.
Τη ψίχα από τις ντομάτες, κολοκυθάκια και μελιτζάνες….πρόσθεσα τη ψίχα άλλης μιας μελιτζάνας κ ενός επί πλέον κολοκυθιου…
2 κσ πελτέ
αλάτι,πιπέρι και πολύ λάδι
Από ρύζι υπολογίζουμε 1 κοφτή κουταλιά της σούπας για κάθε γεμιστό και για τους ανθούς περίπου 1 κ.γ.
Τα βάζουμε σε μια λεκανίτσα και τα ανακατεύουμε όλα μαζί.
Να μην είναι πολύ πικτή η γέμιση από ρύζι .
Γεμίζουμε τα γεμιστά μας και με το υπόλοιπο υλικό τυλίγουμε και τους ανθούς μας
Ρίχνουμε νερό στο ταψί μας να σκεπάσει τους ανθούς μας
Εγώ τα φτιάχνω από τη προηγούμενη ημέρα για να μελώσουν και να δέσουν τα αρώματα
Βάζω το ταψί μου στο ψυγείο κα την άλλη μέρα να ψήνω σκεπασμένα με λαδόκολλα κ αλουμινόχαρτο στους 200βαθμους για 90′
Στη συνέχεια τα ξεσκεπαζω κ τα ψήνω για άλλα 20′ για να πάρουν χρώμα
Ο χρόνος βέβαια..εξαρτάται..Από τη δύναμη που έχει ο φούρνος σας
Το ρύζι που χρησιμοποιώ εγώ…Καλά πλυμένο…είναι καρολίνα
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Αναστασια Βλαχου -ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου