Amfipoli News: Συνελήφθη Γεωργιανός με πλαστό διαβατήριο στον Έβρο - Έρευνες για συμμετοχή στο έγκλημα στα Γλυκά Νερά

Κυριακή 16 Μαΐου 2021

Συνελήφθη Γεωργιανός με πλαστό διαβατήριο στον Έβρο - Έρευνες για συμμετοχή στο έγκλημα στα Γλυκά Νερά

 


Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση του εγκλήματος στα Γλυκά Νερά.

Όπως μετέδωσε η ΕΡΤ1, έχει προσαχθεί ύποπτος για τη ληστεία και τη δολοφονία της 20χρονης Καρολάιν. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι στον Έβρο εντοπίστηκε Γεωργιανός, ο οποίος προσπάθησε να περάσει στην Τουρκία με πλαστό διαβατήριο και ο οποίος φέρεται να εμπλέκεται σε συμμορία ληστών, η οποία πριν από περίπου δύο μήνες είχε διαπράξει ληστεία σε σπίτι ηλικιωμένου στο Πικέρμι. Σύμφωνα με πληροφορίες επρόκειτο για μια ληστεία με βίαια στοιχεία.

Τα χαρακτηριστικά του συγκεκριμένου κακοποιού, ηλικίας 35 ετών, προσομοιάζουν με εκείνα του επονομαζόμενου «κοντού» που είχε περιγράψει ο 32χρονος σύζυγος της Καρολάιν στις Αρχές. Γι’ αυτόν τον λόγο, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες της ΕΡΤ1, η σύλληψή του έγινε πριν από δύο- τρεις ημέρες και κλιμάκιο του Τμήματος Ανθρωποκτονιών μεταβαίνει στην περιοχή για να προσαγάγουν τον Γεωργιανό στην Ασφάλεια, στην Αθήνα προκειμένου να εξεταστεί ως ύποπτος για τη δολοφονία της 20χρονης.

 

Τα στοιχεία από το γενετικό υλικό

Παράλληλα, με βάση γενετικό υλικό, βασιζόμενο σε τρίχες που βρέθηκαν στον χώρο του εκγκλήματος, επιχειρούν να βγάλουν χρήσιμα στοιχεία τα στελέχη της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών, προβαίνοντας σε μιτοχονδριακές αναλύσεις των ευρημάτων.

Από την εξερεύνηση της σκηνής του εγκλήματος της 20χρονης Καρολίνας, εντοπίστηκαν τρίχες ρίζες, οι οποίες εξετάζεται αν ανήκουν στο ζευγάρι ή σε "ξένο" άτομο, που σε μεγάλο ποσοστό θα ανήκουν στον δολοφόνο. Στελέχη του τμήματος Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής αισιοδοξούν πως είναι κοντά στην ταυτοποίηση τουλάχιστον ενός εκ των τριών δραστών.

Παρόμοια ευρήματα αλλά με λανθάνοντα, προς το παρόν, αποτελέσματα, προκύπτουν από σωματικές εκκρίσεις (ιδρώτα), η συλλογή των οποίων έγινε από τα χέρια, τα νύχια και το σώμα της άτυχης κοπέλας. Στο εργαστήριο DNA, γίνονται οι μοριακές αναλύσεις των ευρημάτων που συνέλεξαν τα κλιμάκια των εγκληματολογικών εργαστηρίων και γίνεται ο διαχωρισμός του γενετικού υλικού από τα πειστήρια με φυσικό τρόπο αλλά και ρομποτικό


Διαβάστε επίσης:



Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου