Amfipoli News: ΗΠΑ: Τρόμος και έκπληξη με «ποδοσφαιρόψαρο» στις ακτές της Καλιφόρνια

Τετάρτη 12 Μαΐου 2021

ΗΠΑ: Τρόμος και έκπληξη με «ποδοσφαιρόψαρο» στις ακτές της Καλιφόρνια


  Ενα απόκοσμο πλάσμα που κανονικά ζει σε βάθη χιλιάδων μέτρων.

Ενα ασυνήθιστο ψάρι με δόντια αιχμηράσαν γυαλί και σώμα που μοιάζει με μπάλα του αμερικανικού ποδοσφαίρου (football) ξεβράστηκε σε παραλία της Καλιφόρνια την περασμένη εβδομάδα.

Το πλάσμα μαύρου χρώματος με το τεράστιο στόμα βρέθηκε νεκρό πάνω στην άμμο, στην ακτή της προστατευόμενης θαλάσσιας περιοχής Crystal Cove State Park την Παρασκευή. Το θαλάσσιο πάρκο κοινοποίησε εικόνες του απόκοσμου ψαριού  στα κοινωνικά μέσα και εξήγησε ότι πρόκειται πιθανότατα για το είδος Pacific Football Fish (μτφ. «Ποδοσφαιρόψαρο του Ειρηνικού»).

«Το να βλέπεις ένα λοφιόμορφο (σ.σ. είδος) ψάρι άθικτο είναι πολύ σπάνιο και είναι άγνωστο πώς ή γιατί κατέληξε στην ακτή», επισημαίνεται στην επίμαχη ανάρτηση στο Facebook.

Το Pacific Football Fish είναι ένα από τα τουλάχιστον 200 είδη λοφιόμορφων ψαριών σε όλο τον κόσμο και βρίσκεται συνήθως στα σκοτεινά βάθη του ωκεανού.

Τα δόντια του πλάσματος είναι αιχμηρά και μυτερά σαν θραύσματα από γυαλί και το μεγάλο στόμα του είναι ικανό να ρουφήξει και να καταπιεί ένα θήραμα στο μέγεθος του σώματός του.

Λόγω του μεγέθους του και του προεξέχοντος «μίσχου» στην κορυφή του κεφαλιού, το California State Parks είπε ότι πρόκειται για θυλυκό.

(με πληροφορίες από CNN)

Διαβάστε επίσης:



Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου