Amfipoli News: Κ. Φαρσαλινός: Η αναξιοπιστία και η ανυπαρξία μέτρων Δημόσιας Υγείας

Παρασκευή 7 Μαΐου 2021

Κ. Φαρσαλινός: Η αναξιοπιστία και η ανυπαρξία μέτρων Δημόσιας Υγείας



  Self test: θετική προγνωστική αξία 13.5% περίπου (από 2,3 εκατομμύρια τεστ, 55.000 θετικά, 7300 στον επανέλεγχο - στοιχεία από τον ΕΟΔΥ). 

Έπεσα έξω λοιπόν όταν υπολόγιζα αξιοπιστία των θετικών αποτελεσμάτων στο 15-20%. Για τα αρνητικά αποτελέσματα, δεν θα μάθουμε ποτέ την αξιοπιστία τους στην πράξη (2,2 εκατομμύρια αρνητικά τεστ προφανώς δεν γίνεται να επανελεγχθούν).

Ακόμη δεν συνταγογραφείται το διαγνωστικό τεστ για τους συμπτωματικούς, και φαίνεται πως ο διαγνωστικός έλεγχος και η επιδημιολογική επιτήρηση θα βασιστούν στα self test, που είναι αναξιόπιστα στους ασυμπτωματικούς. 

Τα self test έχουν αξία όταν χρησιμοποιούνται επιλεκτικά κι όχι τυφλά και οριζόντια σε όλους. 

Επιδημία κοινωνικού τραμπουκισμού από αυτόκλητους ή εντεταλμένους, σχετικούς (ακόμη χειρότερα) ή άσχετους με το θέμα, που ως στρατός χούλιγκαν κυκλοφορούν στα κοινωνικά δίκτυα και συμπεριφέρονται ως τρολ προσπαθώντας να επιβάλλουν λογοκρισία. Προσβάλλουν την αισθητική με τον τραμπουκισμό, την αναίδεια και την αδυναμία επικοινωνίας, και φυσικά δεν πρόκειται να επιτύχουν τίποτα. 

Διαχείριση και αποφάσεις χωρίς λογοδοσία, χωρίς τεκμηρίωση, χωρίς να ακούσουμε μια συγγνώμη για την αποτυχία, με νομοθέτηση-βάφτισμα της επιτυχίας και με θεσμοθετημένο ακαταλόγιστο, ανεύθυνο και ανεξέταστο. 

Εμποδίζουν ενεργά λοιπόν την αναζήτηση του δικαίου και τη διεκδίκηση πιθανών αποζημιώσεων από όσους κρίνουν ότι καταστράφηκαν ή υπέστησαν ζημιά χωρίς τεκμηρίωση και χωρίς όφελος. 

Είναι πλέον ΤΕΡΑΣΤΙΑ η απόσταση μεταξύ νόμιμου, δίκαιου και ηθικού. 

Από τις παραπάνω έννοιες, το νόμιμο έχει τη μικρότερη αξία διότι νόμοι ψηφίζονταν πάντα ακόμη και από καθεστώτα ντροπή στην ιστορία της ανθρωπότητας, ή και από σημερινά καθεστώτα τύπου Βόρειας Κορέας. Το νόμιμο θα πρέπει να είναι δίκαιο και ηθικό. Αλλά δεν συμβαίνει πάντα. Γι' αυτό (και επειδή φυσικά δεν είμαι νομικός), δεν κάνω ποτέ αναφορά στο νόμιμο. Νόμιμο πλέον είναι και το ακαταλόγιστο, το ανεύθυνο και το ανεξέταστο. 

COVIDpass, διαβατήρια εμβολίων. 

Μια λέξη αρκεί: ΚΑΤΑΝΤΙΑ. Μεσαίωνας στην Ευρώπη. 

Τα είχαμε προβλέψει πριν από μήνες (από τις 27 Νοεμβρίου αναφερθήκαμε σε αναμενόμενη προσπάθεια επιβολής έμμεσης υποχρεωτικότητα), τα αναμέναμε, και γίνονται όλα όπως αναμενόταν. 

Εμβόλια για παιδιά 12-18 ετών (ερώτηση ακροατή).

Θα λάβουν έγκριση, πιθανότατα και για μικρότερα παιδιά ακόμη. 

Τα εμβόλια αναμένεται να λάβουν ίδιου τύπου άδεια κυκλοφορίας έκτακτης ανάγκης όπως συνέβη και με τους ενήλικες. 

Υπάρχουν παιδιά με προβλήματα υγείας και υψηλού κινδύνου να κάνουν σοβαρή νόσο COVID, και θα μπορούσαν να έχουν όφελος από τα εμβόλια. 

Κατά τα άλλα, καμία ιατρική παρέμβαση δεν μπορεί να εφαρμόζεται υποχρεωτικά και να δικαιολογείται όταν δεν υπάρχει ατομικό όφελος σε αυτόν που κάνει την παρέμβαση, διότι καμία ιατρική παρέμβαση δεν είναι απολύτως ασφαλής. 

Θα πρέπει λοιπόν και στα παιδιά να ισχύει ΜΟΝΟ η ελεύθερη προσωπική βούληση (δια των κηδεμόνων), με ενημερωμένη (απόλυτα ενημερωμένη) συναίνεση. Ποτέ το ατομικό δικαίωμα (και ειδικά σε ιατρική πράξη) δεν μπορεί να υποβαθμίζεται λόγω γενικότερου οφέλους. Το αν θα συμβεί (ή συμβαίνει ήδη) και το αν θα νομοθετηθεί, δεν αλλάζει καθόλου αυτοό το δεδομένο. Νομοθετήματα-εκτρώματα έχουν ήδη γίνει, οπότε τίποτα δεν μπορεί να μας κάνει εντύπωση πλέον. 

Αναμένουμε λοιπόν να δούμε κατά πόσο θα τεθεί ο στυγνός εκβιασμός περί εμβολιασμού των παθιδιών ως αντάλλαγμα για να πάνε σχολείο (αν συμβεί θα είναι στυγνός εκβιασμός και απειλή). 

Ενημερωμένη συναίνεση και ελεύθερη βούληση δεν σημαίνει εκβιασμός, όπως τείνει να συμβαίνει σήμερα με τους ενήλικες. Είναι ξεκάθαρο πως τα μέτρα τύπου Covidpass και περιορισμών δεν είναι κίνητρα για τον εμβολιασμό αλλά εκβιασμός και στη συνέχεια τιμωρία για το μη-εμβολιασμό. 

Διευκρινίζω ότι αυτά τα λέει άνθρωπος που όλη του η οικογένεια έχει πλέον εμβολιαστεί, και θα συνεχίζει ΜΕΧΡΙ τέλους, ως υποστηρικτής των εμβολίων, να υπερασπίζεται ΑΠΟΛΥΤΑ την προσωπική απόφαση, την ενημερωμένη συναίνεση (πραγματική ενημέρωση, όχι θεωρίες συνομωσίας και ακρότητες) και την ελεύθερη βούληση για τον εμβολιασμό.


Διαβάστε επίσης:



Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου