Amfipoli News: Η ηθική κατάπτωση μιας κοινωνία που νοσεί βαριά

Δευτέρα 17 Μαΐου 2021

Η ηθική κατάπτωση μιας κοινωνία που νοσεί βαριά

 


Υποδοχή εθνικού ήρωα επιφύλαξαν χιλιάδες νέοι της Ρόδου, στον James τον Καφετζή, επειδή αποχώρησε από το reality survivor, κάτι που δεν συμβαίνει για πρώτη φορά. 

Τα ίδια έκαναν με τους «ήρωες» και άλλων realities, όπως με τον Τσάκα, τον Πρόδρομο, τον Ντάνο, τη Σκόρδου, τη Χάνου και τόσους άλλους τυχάρπαστους που βρέθηκαν μαντρωμένοι σ’ ένα τηλεοπτικό σκηνικό και εξευτέλιζαν το ανθρώπινο είδος με το χειρότερο τρόπο, εμφανίζοντάς το ως αγέλη ζώων που μπήκε σε μια αρένα για να αναδείξει τα πιο χυδαία της ένστικτα. Τη ρουφιανιά, την τεμπελιά, τη συκοφάντηση, την ξετσιπωσιά, τον παρασιτισμό. 

Η ηρωοποίηση τόσο ασήμαντων ανθρώπων για το τίποτα, είναι μια σοβαρή ένδειξη της ηθικής κατάπτωσης στην οποία βρίσκεται η κοινωνία στο σύνολό της. Μια κοινωνία που νοσεί βαριά. Πάσχει από παντελή έλλειψη αξιών και κυρίως, ανθρώπων που να μπορούν να την εμπνεύσουν και να γίνουν τα πρότυπά της. 

Ακεραία την ευθύνη γι’ αυτή την κατάσταση φέρουν οι πολιτικοί, τα ΜΜΕ και το εκπαιδευτικό σύστημα, που δεν παράγουν κοινωνικά πρότυπα, αλλά αναπαράγουν παράσιτα. 

Γι’ αυτό και οι νέοι ψάχνουν τα πρότυπά τους ανάμεσα σε τηλεοπτικά υποπροϊόντα. Έτσι φτάνουν να αποθεώνουν το τίποτα. Το κάθε σούργελο. Ταυτίζονται με έναν άνθρωπο με μηδενική αξία και τον αναγάγουν σε κοινωνικό πρότυπο, όπως στις παραπάνω περιπτώσεις. 

Ζούμε στην εποχή της αποθέωσης του φελλού. 

Η πλύση εγκεφάλου είναι συστηματική, επί εικοσιτετραώρου βάσεως, με ολέθρια αποτελέσματα για τη νέα γενιά. 

Σκοπός του συστήματος που εκθρέφει αυτά τα φαινόμενα, είναι κυρίως η νεολαία να γαλουχηθεί με αυτές τις μηδενικές αξίες, για να υπομένει σε θεσμικές θέσεις ανθρώπους, άχρηστους, ανήθικους, διαπλεκόμενους, διεφθαρμένους και αποτυχημένους. 

Δυστυχώς η κατάσταση δείχνει να είναι μη αναστρέψιμη και η χώρα να οδηγείται στην ολική καταστροφή.

Διαβάστε επίσης:



Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου