Amfipoli News: Ο ΟΗΕ καταγγέλει την ελληνική κυβέρνηση για το νομοσχέδιο Τσιάρα

Παρασκευή 21 Μαΐου 2021

Ο ΟΗΕ καταγγέλει την ελληνική κυβέρνηση για το νομοσχέδιο Τσιάρα



Η ΝΔ απέκρυψε την επιστολή του ΟΗΕ, καθώς σήμερα ψηφίζεται στη Βουλή το σχέδιο νόμου για την υποχρεωτική συνεπιμέλεια, παρά τις αντιδράσεις για τις παραβιάσεις των διεθνών συμβάσεων.

 Στις 17 Μαΐου, δύο εκπρόσωποι της Ομάδας Εργασίας του Συμβουλίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ ζητούν να υπάρξουν σημαντικές αλλαγές στο νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης και μιλούν για έκθεση σε κίνδυνο.  

Στην επιστολή τους, μεταξύ άλλων, αναφέρεται: 

Θα θέλαμε να επιστήσουμε την προσοχή της αξιότιμης κυβέρνησής σας ότι λάβαμε πληροφορίες σχετικά με κάποιες ρυθμίσεις που περιλαμβάνονται στο σχέδιο νόμου του Υπουργείο Δικαιοσύνης “Μεταρρυθμίσεις αναφορικά με τις σχέσεις γονέων και τέκνων και άλλα ζητήματα οικογενειακού δικαίου”.
 
Αυτός ο νόμος, αν τεθεί σε ισχύ, θα μπορούσε να εκθέτει σε αυξημένο κίνδυνο θύματα ενδοοικογενειακής βίας στα πλαίσια της κοινής επιμέλειας.
 
Ενώ περιμένουμε τις απαντήσεις σας στις παραπάνω ερωτήσεις, σας συνιστούμε να ελέγξετε και να επανεξετάσετε αυτές τις διατάξεις του νομοσχεδίου λαμβάνοντας υπόψη τις διεθνείς υποχρεώσεις της Ελλάδας για τα ανθρώπινα δικαιώματα. 
 

popaganda.g
Διαβάστε επίσης:



Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου