Amfipoli News: Βουνάρια: Ο παράδεισος βρίσκεται τελικά στη Μεσσηνία!

Κυριακή 15 Αυγούστου 2021

Βουνάρια: Ο παράδεισος βρίσκεται τελικά στη Μεσσηνία!

 


Πολλοί δεν αλλάζουν με τίποτα τις καλοκαιρινές διακοπές στα ελληνικά νησιά ενώ άλλοι αναζητούν έναν ειδυλλιακό προορισμό να επισκεφτούν με την άνεση και την ανεξαρτησία του αυτοκινήτου τους. Στην δεύτερη κατηγορία, βρίσκονται τα Βουνάρια Μεσσηνίας, ένας αληθινός επίγειος παράδεισος στη νότια πλευρά της Πελοποννήσου που θα σας μαγέψει με την απόκοσμη ομορφιά του!

Τα μαγευτικά Βουνάρια Μεσσηνίας

Τα Βουνάρια είναι παραθαλάσσιος οικισμός στη Μεσσηνία και βρίσκονται 8,5 χλμ βορειοδυτικά της Κορώνης και 36 χλμ νοτιοανατολικά της Πύλου. Διοικητικά υπάγονται στο Δήμο Πύλου-Νέστωρος. Η απόσταση από την πρωτεύουσα του νομού, Καλαμάτα είναι περίπου 1 ώρα. Απέχουν μόλις λίγα μέτρα από τη θάλασσα και αποτελούν διαχρονικά προορισμό διακοπών για τους κατοίκους της Μεσσηνίας αλλά και όσων ξέρουν να επιλέγουν υπέροχα μέρη για διακοπές, αφού συνδυάζουν ονειρικές παραλίες, υπέροχη φύση, αρχαία ιστορία, εκπληκτικό φαγητό σε χαμηλές τιμές και απόλυτη χαλάρωση.

Περούλια παραλία
Η μαγευτική παραλία Περούλια

Το χωριό, έχει μακρόχρονη ιστορία που ακολουθεί την ιστορία της Μεσσηνίας και της ευρύτερης περιοχής της Κορώνης και της Πυλίας. Η περιοχή του χωριού κατά την αρχαιότητα, ήταν υπό τον έλεγχο της Ασίνης, της αρχαίας πόλης, η οποία μεταγενέστερα αναπτύχθηκε ως η σύγχρονη Κορώνη. Επίσης τα Βουνάρια βρίσκονται κτισμένα κοντά στα ερείπια των αρχαίων Κολωνίδων, που θεωρείται ότι ίδρυσε ο μυθικός βασιλιάς των Αθηνών, Κόλαινος που καταλάμβαναν μεγαλύτερο εύρος στην περιοχή των Βουναρίων και της Νέας Κορώνης (παλαιότερα Καστέλλια, Καντιάνικα). Στην κορυφή του βουνού στα Βουνάρια βρισκόταν αρχαίος ναός του Ποσειδώνα.

Τα Βουνάρια είναι ιδανικά για οικογενειακές διακοπές αλλά και παρέες και ζευγάρια. Το τοπίο είναι τόσο όμορφο και προσφέρει τόσες πολλές επιλογές που θα αναρωτηθείτε γιατί δεν τα είχατε ανακαλύψει νωρίτερα. Είναι ίσως από τους ομορφότερους προορισμούς της πανέμορφης Μεσσηνίας. Μην παραλείψετε να επισκεφτείτε την παραλία Περούλια, μια απέραντη αμμουδιά με εξωτική ομορφιά, αφού περιβάλλεται από πλούσια φύση και υπέροχα φυτά. Τα τελευταία χρόνια μεγάλο μέρος της παραλίες είναι οργανωμένο, επομένως θα βρείτε ντουζιέρες, ξαπλώστρες με ομπρέλες, καθώς κι επιλογές σε φαγητό και ποτό.

Περούλια νερά
Τα υπέροχα νερά στα Περούλια με φόντο την πανέμορφη Κορώνη

Επισκεφτείτε το Akti Peroulia, ένα υπέροχο μέρος που προσφέρει διαμονή σε άνετα σπιτάκια αλλά και υπέροχο παραδοσιακό φαγητό με θέα που πραγματικά κόβει την ανάσα, παραμένοντας εδώ και χρόνια ένα από τα καλύτερα εστιατόρια της περιοχής. Προσφέρει άνετο πάρκινγκ και πρόσβαση στην παραλία με σκάλες και ανελκυστήρα. Για τη διαμονή σας η περιοχή είναι γεμάτη ενοικιαζόμενα δωμάτια πάνω στη θάλασσα σε πολύ καλές τιμές, ενώ για τους λάτρεις της πολυτέλειας, το Camvillia Resort και το Colonides Beach Hotel είναι πολύ καλές επιλογές.

Akti Peroulia παραλία
Κατεβαίνοντας στην παραλία από το Akti Peroulia
Akti Peroulia
Το ονειρικό Akti Peroulia προσφέρει διαμονή, φαγητό, ποτό, καφέ και πρόσβαση στην παραλία
Camvillia Resort
Camvillia Resort
Colonides Beach Hotel
Colonides BEach Hotel

Φυσικά, μην παραλείψετε να επισκεφτείτε την υπέροχη Κορώνη με το μεσαιωνικό της κάστρο και να περιηγηθείτε στα γραφικά πλακόστρωτα σοκάκια με τα υπέροχα μαγαζάκια που θα σας κάνουν να νιώσετε λες και ο χρόνος έχει σταματήσει πολλές δεκαετίες πριν. Πιείτε έναν καφέ πάνω στη θάλασσα και βγάλτε φωτογραφίες στο Κάστρο με φόντο το ηλιοβασίλεμα.

Κορώνη από ψηλά
Η Κορώνη από ψηλά
Κορώνη το σούρουπο
Η Κορώνη το σούρουπο με φόντο το Κάστρο

 travelstyle.gr

Διαβάστε επίσης:



Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου