Amfipoli News: Οι κυβερνήσεις χρησιμοποίησαν την «επιστήμη», για να δικαιολογήσουν τις δρακόντειες πολιτικές τους

Τρίτη 18 Μαΐου 2021

Οι κυβερνήσεις χρησιμοποίησαν την «επιστήμη», για να δικαιολογήσουν τις δρακόντειες πολιτικές τους

 


Τα κλειδώματα, χωρίς να ωφελήσουν την Υγεία, κατέστρεψαν μαζικά επιχειρήσεις, νοικοκυριά και θέσεις εργασίας – αυξάνοντας παράλληλα τα δημόσια ελλείμματα και τα χρέη, τόσο των κρατών, όσο και του ιδιωτικού τομέα, ταυτόχρονα με τις εισοδηματικές ανισορροπίες και τις φούσκες. 

Μεγάλα τμήματα της οικονομίας πολλών χωρών καταστράφηκαν και δεν θα ανακάμψουν ποτέ – ενώ από την πλευρά της υγείας  αυξήθηκαν οι θάνατοι από άλλες ασθένειες, οι αυτοκτονίες, οι καταθλίψεις, η κατάχρηση ναρκωτικών και αλκοόλ, καθώς επίσης η ενδοοικογενειακή βία και κακοποίηση. 

Οι κυβερνήσεις υιοθέτησαν πολιτικές κλειδώματος χωρίς να γνωρίζουν εάν θα λειτουργούσαν – καθώς επίσης χωρίς να λάβουν υπ’ όψιν τους το κόστος τους, το οποίο είχε ως αποτέλεσμα την απώλεια πλούτου και παραγωγής, ύψους πολλών δις ή τρις €, ανάλογα με το μέγεθος της κάθε χώρας. 

Φυσικά δεν ήταν μόνο οι κυβερνήσεις ένοχες, αλλά και οι επιστήμονες – με τις αλλοπρόσαλλες και αλληλοσυγκρουόμενες τοποθετήσεις τους. 

Στην πραγματικότητα βέβαια, οι κυβερνήσεις χρησιμοποίησαν την «επιστήμη», για να δικαιολογήσουν τις δρακόντειες πολιτικές τους – όπως τεκμηριώθηκε σε πολλά κράτη, μεταξύ των οποίων η Ελλάδα.

Διαβάστε επίσης:



Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου