Υλικά
1πακετο φύλλο κρούστας για πίτες
200 γρ.φετα(τριμμένη)
200 γρ.ανθοτυρο(τριμμένο)
2 πιπεριές ψιλοκομμένες
1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
1 ποτηρι κρασιού σιμιγδάλι ψιλό
4 αυγα
1ποτηρι κρασιού ελαιόλαδο
1ποτηρι κρασιού γάλα
1ποτηρι κρασιού σόδα(αναψυκτικό)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τη φέτα, ανθότυρο, πιπεριές, σιμιγδάλι και μπέικιν. Παίρνουμε ένα – ένα τα φύλλα ρίχνουμε λίγο από το μίγμα με τη φέτα και μαζεύουμε το φύλλο σαν βεντάλια, τοποθετούμε σε βουτυρωμένη φόρμα χωρίς να το πιέζουμε και συνεχίζουμε μέχρι να τελειώσουν όλα τα φύλλα.
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα αυγά με το γάλα, λάδι και σόδα και περιχύνουμε με μια κουτάλα πάνω από τα φύλλα στη φόρμα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς αντιστάσεις 1ωρα.
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Χρυσανθη Μιχου -ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου