Το Brioche με σοκολάτα…σύντομο, εύκολο και γρήγορο τρόπο
Συστατικά
500-600 gr αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 ποτήρι γάλα (190 γρ)
1 ποτήρι νερό (190 γρ)
1 ποτήρι λάδι (190 γρ)
6- κουτάλια ζάχαρης
2 κουταλάκια του γλυκού αλάτι
2 κγ βανίλια
2 αυγa (χωρισμένα ασπράδια – κρόκους)
Μια κουταλιά της σούπας μαγιά ψωμιού
1 κουτάκι μερέντα ή νουτέλλα
100 γρ φλυδες αμυγδάλου
Εκτέλεση
Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε το γάλα, λαδι , νερό, ζάχαρη, ασπράδια αυγών, βανίλια,
μαγιά, αλάτι και ανακατεύουμε σύρμα χειρός.
Προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε να πάρουμε μία υφή ζύμης και αρχίζουμε να
ζυμώνουμε με το χέρι να πάρουμε μία αφράτη ζύμη θα είναι μαλακή και θα κολλάει λίγο
στα χέρια μας. Αν κολλάει πολύ και δεν μπορούμε να τη δουλέψουμε, χρησιμοποιούμε
λίγο αλεύρι..
Σκεπάζουμε με μία μεμβράνη τροφίμων μέχρι να διπλασιαστεί σε όγκο.
Την βγάζουμε σε αλευρωμένο πάγκο την ζυμώνουμε ελαφρώς και την μοιράζουμε σε 10 κομμάτια που τα πλάθουμε σε μπάλες.
Παίρνουμε την πρώτη και σκεπάζουμε τις υπόλοιπες. Την ανοίγουμε με τα δάχτυλα σε οβαλ σχημα περίπου 10-15 εκ.
Απλώνουμε κατα μήκος του κέντρου την μερέντα και την κλεινουμε κολλώντας τις μακριες πλευρές
Τοποθετούμε το μπριός σε ένα ταψί στρωμένο με χαρτί ψησίματος με την ραφή προς τα κάτω.
Συνεχίζουμε με τα υπόλοιπα. Τέλος σκεπάζουμε το ταψί και τα αφήνουμε μισή ώρα.
Τα αλείφουμε με ένα μείγμα των κρόκων και γάλακτος.
Πασπαλίζουμε με φλύδες αμυγδάλου.
Ψήνουμε για 25 λεπτά μέχρι να πάρουν χρυσαφένιο χρώμα.
Καλή Επιτυχία
Subscribe to recipe’s youtube channel here
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου