Υλικά:
Κρέμα:
5 ποτήρια νερό
7 κουταλιές ζαχαρούχο γάλα
5 κουταλιές κρέμα custard
1 βανίλια ή ότι άρωμα θέλετε
Πτι μπερ μπισκότα
1 κουτί filling topping red cherry
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε ολα τα υλικά για την κρέμα σε κατσαρόλα πάνω σε φωτιά, στην αρχή δυνατή και ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθούν. Μόλις αρχίζει να βράζει χαμηλώνουμε τη φωτιά και ανακατεύουμε συνεχώς προσέχοντας να μην κολλήσει.
Όταν πήξει την τραβάμε στην άκρη. Σε ένα πυρίμαχο ταψάκι 20Χ20 τοποθετούμε μια στρώση μπισκότα και πάνω από τα μπισκότα ένα μέρος από το topping.
Ρίχνουμε τη μισή κέρμα, μια στρώση ακόμα μπισκότα, την υπόλοιπη κρέμα και πάνω στην κρέμα το υπόλοιπο topping. Κάνουμε σχέδια με μια οδοντογλυφίδα και στα κενά ρίχνουμε λίγο μπισκότο τριμμένο η αν θέλετε κανέλα.
Τοποθετούμε το πυρίμαχο ταψάκι στο ψυγείο αφού κρυώσει η κρέμα.
Μπορούμε να κάνουμε αυτή τη διαδικασία σε ποτήρια η σε ατομικά μπολακια.
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Helena’s Greek cooking”
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου