Amfipoli News: Μπουρλά Pfizer: Έρχεται νέα έκδοση του σκευάσματος

Πέμπτη 20 Μαΐου 2021

Μπουρλά Pfizer: Έρχεται νέα έκδοση του σκευάσματος



Ο διευθύνων σύμβουλος της φαρμακευτικής εταιρείας γνωστοποίησε πως πρόκειται να βγει μία νέα έκδοση του εμβολίου της φαρμακευτικής.

Ο Άλμπερτ Μπουρλά προανήγγειλε μία νέα έκδοση του εμβολίου της Pfizer το επόμενο διάστημα. Να θυμίσουμε ότι ο διευθύνων σύμβουλος είχε δείξει την αποτρεπτική ικανότητα του εμβολίου της Pfizer, μιλώντας για τα στοιχεία του Ισραήλ. Να θυμίσουμε πως ο ίδιος ήταν αντίθετος στο θέμα της άρσης της πατέντας των εμβολίων. 

Πιο συγκεκριμένα, νέα έκδοση του εμβολίου της Pfizer, το οποίο δεν θα χρειάζεται αποθήκευση σε χαμηλές θερμοκρασίες και θα διατηρείται σε κανονική ψύξη βρίσκεται προ των πυλών, όπως αποκάλυψε ο CEO της αμερικανικής εταιρείας, Άλμπερτ Μπουρλά. svg%3E

«Ίσως και έτοιμο αυτό το καλοκαίρι»
Αναλυτικότερα, ο Έλληνας CEO της Pfizer τόνισε ότι η νέα εκδοχή του εμβολίου κατά της covid-19 θα μπορεί να φυλάσσεται για μήνες θερμοκρασία ενός κλασικού καταψύκτη, αντί για τους -70 βαθμούς που απαιτείται σήμερα.

«Όπως γνωρίζεται τα εμβόλια τώρα αποθηκεύονται στους -70 βαθμούς, αλλά πλέον θα μπορούν να παραμείνουν σε απλή κατάψυξη για πάνω από ένα μήνα. Αυτό είναι μια σημαντική βελτίωση η οποία παρέχει τρομερή ευελιξία για τους υγειονομικούς υπαλλήλους», σημείωσε ο Μπουρλά μιλώντας στο αμερικανικό Axios, εκτιμώντας ότι το αυτό το καλοκαίρι η νέα εκδοχή του εμβολίου μπορεί να είναι έτοιμη.

Σημειώνεται πως ο Μπουρλά είχε αναφέρει τον περασμένο μήνα πως είναι αισιόδοξος για τις δυνατότητες του σκευάσματος των εταιρειών Pfizer/BioNTech απέναντι στην «ινδική» μετάλλαξη του του κορωνοϊού.

Μπουρλά: Θα χρειαστεί μια τρίτη δόση του εμβολίου κάπου μεταξύ στους 8 και τους 12 μήνες – Τι ισχύει για τις μεταλλάξεις
Για την ανοσία που προσφέρει ο εμβολιασμός, ο κ. Μπουρλά υπογράμμισε ότι μέχρι στιγμής «ξέρουμε ότι το εμβόλιο μας καλύπτει για τουλάχιστον 6 μήνες», αλλά «συνεχίζουμε να αγνοούμε εάν μετά τους 6 μήνες η προστασία θα κρατηθεί σε υψηλά επίπεδα για παράδειγμα έως τους 12».

«Η πρόβλεψη μου είναι ότι θα χρειαστεί μια τρίτη δόση κάπου μεταξύ στους 8 και τους 12 μήνες» αλλά «αυτό πρέπει να επιβεβαιωθεί με τα στοιχεία» είπε ο κ. Μπουρλά, εξηγώντας ότι η πρόβλεψή του βασίζεται σε πρώιμα στοιχεία.

Ως προς την τρίτη δόση ο κ. Μπουρλά είπε ότι είναι ίδια με τις προηγούμενες. Για τη συχνότητα εμβολιασμού μετά την ολοκλήρωση των τριών δόσεων αυτών, ο κ. Μπουρλά είπε ότι η πρόβλεψή του με τα έως τώρα δεδομένα είναι ότι «κατά πάσα πιθανότητα θα καταλήξουμε σε ετήσιους εμβολιασμούς».

Για τις μεταλλάξεις του ιού, ο κ. Μπουρλά ήταν κατηγορηματικός ότι «μέχρι στιγμής με όλα τα στοιχεία που έχω δει δεν υπάρχει καμία που να ξεφεύγει από την αποτελεσματικότητα του δικού μας εμβολίου» και η Pfizer κάνει «πειράματα συνεχώς» και ελέγχει «την αποτελεσματικότητα».
Διαβάστε επίσης:



Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου