Amfipoli News: Μπουρέκι – Χανιώτικο, χωρίς φύλλο

Πέμπτη, 3 Ιουνίου 2021

Μπουρέκι – Χανιώτικο, χωρίς φύλλο

 


ΥΛΙΚΑ

1,5 κιλό κολοκυθάκια

1,5 κιλό πατάτες

1,5 κιλό μυζήθρα ΚΡΗΤΙΚΙΆ (Μπορείτε όμως και ανθότυρο με φέτα)

1/3 ματσάκι δυόσμο

4 ντομάτες ώριμες

1 κούπα νες καφέ ελαιόλαδο

αλάτι, πιπέρι

λίγο αλεύρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Κόβουμε τα κολοκυθάκια και τις πατάτες λεπτές φέτες (Λίγο πιο χοντρές από τις τσιπς).

Τα βάζουμε όλα μέσα σε μια λεκάνη και τα αλατοπιπερώνουμε.

Λαδωνουμε λίγο τα ταψί μας και στρώνουμε το 1/3 από αυτά.

Ρίχνουμε από πάνω τους λίγο αλευράκι, το 1/3 από τις τριμμένες ντομάτες, το 1/3 από το δυόσμο και 600 γρ μυζήθρα.

Αυτό το επαναλαμβάνουμε άλλες δύο φορές…Μόνο που στο επάνω μέρος βάζουμε 300 γρ μυζήθρα και στο τέλος βάζουμε το λάδι.

Το σκεπάζουμε με λαδόκολλα και το ψήνουμε για 2 ώρες και 10′ στους 200 βαθμούς.

Το ξεσκεπάζουμε …και το ψήνουμε για άλλα 15′.

Η Συνταγή είναι από κ. Αναστασια Βλαχου– “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.

Διαβάστε επίσης:



Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου