Amfipoli News: Τούρτα σοκολατίνα!

Δευτέρα, 7 Ιουνίου 2021

Τούρτα σοκολατίνα!

 


Υλικά

Για το παντεσπάνι

4 αυγά σε θερμοκρασία δωματίου

200 γρ ζάχαρη

200 γρ αλεύρι γ.οχ κοσκινισμένο μαζί με 2 κ γ μπέικιν

3 κ.γ κακάο

Εκτέλεση

Χτυπάμε τα αυγά με την ζάχαρη να ασπρίσουν και να φουσκώσουν μετά χαμηλώνουμε το μίξερ και προσθέτουμε το αλεύρι και το κακάο να ενσωματωθούν. Με μια σπάτουλα ανακατευουμε απαλά. Ψήνουμε σε μια αποσπώμενη φόρμα 26 εκ που έχουμε στρώσει λαδόκολλα στους 170 βαθμούς στον αέρα 25 λεπτά περίπου ανάλογα τον φούρνο σας. Αφήνουμε να κρυώσει καλά και κόβουμε σε τρεις δίσκους.

Σιρόπι

1.5 φλ ζάχαρη

1.5 φλ νερό

2 κ σ κακάο

1κ γ νες καφέ

Βράζουμε 4-5 λεπτά από το σημείο βρασμού και αφήνουμε να κρυώσει.

Για την κρέμα

1 φυτική σαντιγί πράσινη συσκευασία

1 ζαχαρούχο γάλα

1 κουβερτούρα 125 γρ λιωμμένη σε μπεν μαρί

Εκτέλεση

Χτυπάμε στο μίξερ την φυτική κρέμα να γίνει παχυρεστη προσθέτουμε το ζαχαρούχο και την λιωμμένη κουβερτούρα και συνεχίζουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν και να γίνει μια απαλή κρέμα.

Βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να την χρησιμοποιήσουμε .

Για την γκαναζ

200 γρ κουβερτούρα γαλακτος

100 γρ κρέμα γάλακτος

1κ γ βούτηρο

Συναρμολόγηση

Βάζουμε στην φόρμα το ένα παντεσπάνι σιροπιάζω βάζουμε λίγη κρέμα ξαναβάζω παντεσπάνι σιροπιάζουμε ξανά κρέμα. Βάζουμε το τελευταίο παντεσπάνι σιροπιάζουμε κρέμα (Κρατώντας λίγη για να καλύψουμε μετά τα πλαινα) και βάζουμε 1 ώρα στο ψυγείο.

Ετοιμάζουμε την γκανάζ

Σε κατσαρολάκι σε σιγανή φωτιά βάζουμε όλα τα υλικά και ανακατέυουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν. Αφηνουμε λίγο να κρυώσει και μετά την στρώνουμε επάνω από την τούρτα. Αφηνουμε τουλάχιστον 2 ώρες στο ψυγείο να παγώσει.

Μετά ανοίγουμε την φόρμα καλύπτουμε με την κρέμα που είχαμε κρατήσει τα πλαινα και πασπαλίζουμε με νιφαδες κουβερτούρας

Στόλιζουμε με φλούδες κουβερτούρας bueno και σταγόνες από κουβερτούρα λιωμμένη

 Αλεξάνδρα Κυριάκη-ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ

Διαβάστε επίσης:



Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου