Amfipoli News: Γλυκό μασκαρπόνε

Παρασκευή, 11 Ιουνίου 2021

Γλυκό μασκαρπόνε



 ΥΛΙΚΑ ΠΑΝΤΕΣΠΑΝΙ:

4 αυγά,

125 γρ ζάχαρη,

200 ml γάλα φρέσκο,

200 ml σπορέλαιο,

280 γρ αλεύρι Φαριναπ,

μισό φακ.μπεικι.

1 βανίλια

ΕΚΤΈΛΕΣΗ

Χτυπάμε τα αυγά με την ζάχαρη 2 λεπτά!Ρίχνουμε το γάλα και το σπορελαιο χτυπάμε 2 λεπτά. Σταματάμε το μίξερ και τα υπόλοιπα υλικά τα ρίχνουμε σιγα-σιγα και ανακατεύουμε πολύ καλά με μαριζ χωρίς να βγάλουμε τον αέρα

Λαδωνουμε το ταψι η πυρέξ ρίχνουμε το μίγμα και το ψήνουμε στους 200 β.προθ.αντισ μεσαία σχάρα για 30 λεπτά! Όταν το βγάζουμε το σιροπιαζουμε με 1 ποτήρι γάλα

ΣΑΝΤΙΓΥ:

Χτυπάμε 400 γρ κρέμα γάλακτος πλήρες με 2 κ.σ.γεματες ΜΑΣΚΑΡΠΟΝΕ

Την βάζουμε πάνω στο κρύο γλυκό

Η Συνταγή είναι από κ. Tzeni Tsanaktsidou– “ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!”.

Διαβάστε επίσης:



Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου