ΥΛΙΚΑ
Για το μεγάλο ταψί του φούρνου:
2 πακέτα φύλλο κρούστας,
400γρ φέτα,
1 κιλό σπανάκι πλυμένο καλά και κομμένο,
2 ματσάκια φρέσκα κρεμμυδάκια,
1 ματσάκι άνηθο,
4 αβγά,
αλάτι πιπέρι,
μπόλικο ελαιόλαδο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε στο σπανάκι 1κγ αλάτι και αφήνουμε καμιά ώρα να μαραθεί.
Σε λεκάνη αναμειγνύουμε σπανάκι, το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, τον ψιλοκομμένο άνηθο, μία κουτάλα λάδι και τα 4 αβγά (χτυπημένα λίγο).
Λαδώνουμε το ταψί του φούρνου και απλώνουμε ένα – ένα 8 λαδωμένα φύλα, το ένα πάνω στο άλλο, ρίχνουμε τη γέμιση και από πάνω φέτα (σπασμένη με τα χέρια) και σκεπάζουμε με άλλα 8 λαδωμένα φύλα το ένα πάνω στο άλλο.
Ψήνουμε σε αντιστάσεις, προθερμασμένο φούρνο 200ο, στη χαμηλότερη σκάλα για 60 λεπτά,(οι γιαγιάδες παλιά τσιγάριζαν το κρεμμύδι σε μία κουτάλα λάδι και μετά έριχναν και το σπανάκι το έκαναν 2 -3 βόλτες για να μαραθεί, το έβγαζαν από τη φωτιά και έριχναν άνηθο, αβγά, φέτα)
Η Συνταγή είναι από κ. Irini Monova – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου