Υλικά:
700γρ κρέμα γάλακτος 35 %λιπαρά,
1 κουτί καραμελωμένο ζαχαρούχο, να είναι κρύα και τα δύο και 100γρ σάλτσα καραμέλα, .
(μπορούμε να βάζουμε το σίροπι έτοιμο, εγώ το έφτιαξα μόνη μου, σε ένα μπολ βάζουμε 60 γρ καστανή ζάχαρη, 60 γρ κρέμα γάλακτος, 40 γρ βούτυρο λιωμένο, μία πρέζα αλάτι.
Ανακατεύουμε όλα μαζί, σκεπάζουμε με μεμβράνη και το βάζουμε στο φούρνο μικροκυμάτων 2 λεπτά στους 800 w).
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος όχι πολύ σφιχτή, σαν γιαούρτι, προσθέτουμε λίγο λίγο το ζαχαρούχο και το αφήνουμε μέχρι να ανακατευτούν.
Σε μία φόρμα σιλικόνη του κέικ ρίχνουμε την κρέμα παγωτό και προσθέτουμε που κ που σάλτσα καραμέλα. Βάζουμε την φόρμα στο κατάψυξη για 5-6 ώρες ή όλη νύχτα.
Ξεφορμαρουμε εύκολα από την φόρμα σιλικόνης. Ρίχνουμε πάνω ότι θέλουμε, εγώ έβαλα φουντούκια χοντροκομμένα και σάλτσα Καραμέλα.
Η Συνταγή είναι από κ. Pellumbesha Lumi– “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου