ΥΛΙΚΑ για κρέμα
2 φακελάκια έτοιμη πουτίγκα ,εγώ έψαξα και την έκανα μόνη μου την κρέμα γιατί δεν είχα πάρει έτοιμη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Κόβουμε ένα μήλο σε μικρά κυβακια 1 μπανάνα σε λεπτές ροδελες και ρίχνουμε λίγες σταγόνες λεμόνι για να μην μας μαυρίσουν, έπειτα κόβουμε σε κυβακια 2 ακτινίδια, και σε 2 φετουλες περίπου 10 φράουλες
Υλικά για κρέμα
200 γραμμάρια ζάχαρη, 1 λίτρο γάλα ,2 κρόκους αυγα ,2 βανίλιες ,και Κον Φλάουερ 100 γραμμάρια περίπου, αφού τα έχουμε όλα μαζί ανακατέψειστην κατσαρόλα τα βάζουμε στην μέτρια φωτιά με λίγη υπομονή για να βράσει σιγά και να μας γίνει μια ελαφριά πηχτή κρέμα ,την αφήνουμε να κρυώσει.
Παίρνουμε την φόρμα του κεικ ρίχνουμε λίγες φράουλες ακτινίδιο μήλο μπανάνα και ξανά από την αρχή μέχρι να τελειώσουν τα φρούτα έπειτα βάζουμε την κρέμα μας επάνω στα φρούτα και τέλος σπάμε σαν βάσει μπισκότα της αρεσκείας μας εγώ είχα πτι Μπερ τέλος αφήνουμε περίπου 2 ωρες ψυγείο
Όταν θέλησα να το γυρίσω στην πιατέλα δεν έβγαινε, και έβαλα ένα μεγάλο μπολ ζεστό νερό ,άφησα για 3λεπτα την φόρμα προσοχή μην σας ξεχειλίζει και πάει το νερό στο γλυκό, έπειτα το γύρισα και έφυγε μόνο του .
Για το σερβίρισμα αν θέλετε γιατί και σκέτο είναι πανέμορφο σαν πρωτομαγιάτικο στεφάνι ,παίρνουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι βάζουμε αμύγδαλα σε φετουλες και για να κολλησουν επάνω στο γλυκό ρλιχνουμε πρώτα σιρόπι καραμέλας .
Η Συνταγή είναι από κ. Soula Logotheti– “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου